reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Ja też po KTG. Synek OK, skurczów zero.
Zbadała mnie Pani doktor i wyśmiała moją szyjkę, podobno nie jest nawet scentralizowana i zupełnie zamknięta.
Nie wiem, w 14 tc ta sama Pani twierdziła, że moja szyjka ma 1 cm... Tak czy inaczej szybko nie urodzę.
Wczoraj mój gin mówił, że jest lekkie uchylenie na opuszkę.
Dzięki Bogu nie mam białka w moczu, a ciśnienie dziś bywało w okolicach 110-120.

reklama
Ja usłyszalam lepszy hit 25września miałam rozwarcie na 2i szyjke na palca jak mnie badali podczas pobytu w szpitalu,a 4października moja gin.badając mnie stwierdziła że ona nic tam nie widzi żadnego rozwarcia ani skróconej szyjki:-D:-D a przecież skoro było to co?? cofneło się?? to jest smieszne przez to wogóle nie słucham co oni mówią,chodze tylko po to zeby sprawdzali czy z małą ok. a reszta się sama rozstrzygnie,szkoda że same nie możemy sobie sprawdzić:eek:

A ja juz po szpitalu,zrobili KTG i do domku.Mowia ze mam przyjsc w poniedzialek i juz zostane w szpitalu(po 7 dniach po terminie zostawiaja).Wiec ostatni juz weekend w dwupaku :)

U mnie też wszyscy obstawiają różne terminy. Najgorzej jest z moją mamą, bo ona jak zwykle wszystko wie najlepiej i samo jej gadanie powoduje u mnie skurcze. Mój gin też mówi, że mam na opuszek rozwarcie. A każdy opuszek jest inny.

Kroma mi lekarz ostatnio powiedział że rozwarcie na palec to u wieloródki standard :D a my przecież wieloródki :D:D ja mam nadzieje że jak pójde w poniedziałek do mojej gin. to mi powie że już rodzic moge ;) a co do czopa to mi tez przy pierwszej rano przed porodem odszedł i był krwisty ,a tym razem odchodzi juz którys dzień z kolei ale nie jest z krwią i nie sądziłam że aż tyle tego będzie :/ ale poszperałam w necie i pisze że może nawet 2tyg przed odchodzić, a że jak juz z krwią to godziny do porodu policzone więc ja się nadal tocze :p

ale poszperałam w necie i pisze że może nawet 2tyg przed odchodzić, a że jak juz z krwią to godziny do porodu policzone więc ja się nadal tocze :p

u mnie tez byl bez krwi-bialutki- masakra. przy pierwszym porodzie odszedl na 5 dni przed i byl krwisty, wiec teraz pewnie sobie polaze w dwupaku... jutro wizyta

ja właśnie jestem po USG i naszczęście wszystko jest ok, wody płodowe w normie, wszystkie przepływy też ok :D Ale powinnam zrobić ktg na wszelki wypadek bo serduszko bije w normie ale w górnej granicy i lepiej dmuchać na zimne. Jutro musze się dowiedzieć co i jak w moim szpitalu i zapisać na ktg bo jeszcze nigdy nie miałam.
No i synek rośnie mi w brzuszku jak na drożdzach bo ma już 3,5 kg :))) ale tak sobie myśle że już taki mógłby się urodzić ;) Niby u mnie żadnych objawów nie ma, ale przedwczoraj przed snem miałam taki lekki ból jak przed okresem a gdy się rano obudziłam nic z tego nie zostało :/ A takie kłucie w brzuszku to też jakiś objaw czy nie bardzo ?

Mówicie dziewczyny, że ta wydzielina to czop, bo mi się tak sączy z jakieś dwa tygodnie dobre, ale jak byłam u Gina to mówił, że jeszcze nie odszedł i szyjka zamknięta.

reklama
Kroma ten czop może byc biały,przejrzysty,brązowy lub podejdziony krwią ale konsystencje ma zazwyczaj kisielku :-D u mnie sie tego sporo pojawiło i odrazu się domysliłam co to
Roxannka kurcze Ty to juz biedna jesteś, każde kłucie może być jakims objawem może spróbuj jakiś naturalnych sposobów wywołania porodu:-) schody (tylko w dół) sex,tabletki z wiesiołka hm? może akurat coś ruszy,ale w sumie mamy jeszcze troche czasu to dopiero 38tydz. teoretycznie możemy chodzic do 42 :p co byłoby straszne ale jakby miało wyjśc maluchowi na zdrowie to trudno,jejku ciekawe ile by moja córcia ważyła pewno z 6kg hehe

Do góry