reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

reklama
Ja leżeć nie mam jak i nie muszę... ale mam dość latania do lekarzy bo nie mam co robić z synem... a zalatwianie mu coraz to nowych opiekunów mnie bardzo meczy a jego stresuje chyba.

No i po wizycie:)
Szyjka skrócona, rozwarcie 2 cm. Lekarz powiedział, że do porodu już blisko. Dał L4 do 24ego, i powiedział że jeżeli do 15ego nie urodzę to mam przyjść bez zapiswania na wizyte, ale wydaje mu się że spotkamy się w szpitalu. A i powiedział że teraz obowiązuje zasada SNS czyli sprzątamy, nosimy męża na rękach i seks!! No chyba że nie zależy nam na szybkim porodzie:) a i dużo magnezu. Aleksanderek waży 3250 czyli od 2 tyg przybrało mu się 650gr. Jak powiedziałam lekarzowi że boje się porodu-stwierdził, że nie ma czego, że pójdzie szybko i bądz tu spokojniejsza:)

dagisu a może to coś wyszło po wizycie u lekarza? Mi takie coś wyszło wlasnie po badaniu poprzednim ale wczoraj lekarz nie mówił że nie mam czopa... Mam za to rozwarcie na palec ;)

a mnie brzuch boli na dole, fakt, ale jakoś nie jestem pewna czy to tak jak na okres. Okresu nie miałam od tak dawna, ze już chyba zapomniałam jak to jest, zwłaszcza, że nigdy nie miałam bolesnych miesiączek i czasem dopiero "powódź" informowała mnie, że to już.
jak mała kopie to boli. sama nie wiem czy to normalne, czy nie. Nie chcę o nic panikować.
Wczoraj na badaniu lekarz powiedział, że do porodu daleko. I całe szczęście. Nie wiem tylko jak interpretować te bóle.
I nie wiem czy to sztywnienie brzucha to skurcze czy też napinanie się małej... :/

reklama
Ja po kolejnej wizycie; wszystko gotowe do porodu i dalej czekać... rozwarcie 2,5-3cm, test manninga na maksa, więc super, łożysko jeszcze daje radę, no i tkwimy póki co w tym 40tc;) Mała już ok. 3400-3500.

Do góry