reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

My też po wizycie, wyniki dobre, na KTG mała już tak wariowała, że lekarz się zlitował i pozwolił odłączyć (wybitnie foszyła się za pobudkę o 7:00 i uciekała gdzie się tylko dało). Skurczów i skurczątek brak zupełny, ja się tam z tego bardzo cieszę, bo chcę żeby mała jak najdłużej w tym brzuchu siedziała i mi nadrobiła wszystkie niedobory wagi i rozmiarów, bo ma te kilka tyg zaległości. A że jej w brzuchu dobrze, mości się jak tylko może i zaczyna się uaktywniać towarzysko zaczepiając wystającymi piętami odwiedzających nas gości, to mi jak najbardziej taki układ się podoba :)
a co do ciuchów- ja tam z domu nie wychodzę, więc paraduję z na wpół gołym brzuchem, bo zaczął rosnąć w zastraszającym tempie i jestem pewna, że jak mi już tyłek poszedł, to brzuch max tydzień wytrzyma jeszcze i też cały się rozstępami pokryje, ale (!) braki garderoby zastępuję sobie i codziennie robię sobie wyjściowy makijaż i fryzurę. A co. Nic tak nie poprawia humoru jak dobra prezencja :)
W przyszłym tyg kolejna wizyta, mam nadzieję, że mała na KTG tym razem będzie grzeczna :) i może wreszcie się dowiem, w którym szpitalu rodzić.

reklama
lolisza a mój gin nie chce słyszeć o planowanej cesarce przed 39tc skonczonym :/ Ja tam sie jakoś szczególnie nie upieram ale wolałabym wcześniej... Liczylam że może to rozwarcie na palec i do połowy skrócona szyjka sprawią że urodzę wcześniej ale jak tutaj czytam ile można chodzić z takim stanem podwozia to się jednak psychicznie nastawiam na po 20tym pazdziernika....

Moni haha był dylemat że hej - legginsy czarne czy grafitowe... - padło na grafitowe, czarna tunika i grafitowy płaszczyk, jakos przeszło ale wściekawe mam na te ciuchy straszną. No ale juz niedługo będę na oddziale gdzie same taki "czołgi" będą sie przemieszczać, wszystkie w dresach i szlafrokach więc poczuje sie lepiej :)

Ptaszyna ja mam wskazania do wcześniejszej hospitalizacji i rozwiązania ciąży, ale jak bedę się dobrze czuła i z małym bedzie ok to będziemy raczej czekać, zeby podrósł jeszcze, będzie się to oczywiscie wiazało z leżeniem tam dłuższym ale innego wyjścia i tak nie ma więc odleże co mam odlezeć a finał mi to wynagrodzi :)

Moni haha był dylemat że hej - legginsy czarne czy grafitowe... - padło na grafitowe, czarna tunika i grafitowy płaszczyk, jakos przeszło ale wściekawe mam na te ciuchy straszną. No ale juz niedługo będę na oddziale gdzie same taki "czołgi" będą sie przemieszczać, wszystkie w dresach i szlafrokach więc poczuje sie lepiej :)

Ptaszyna ja mam wskazania do wcześniejszej hospitalizacji i rozwiązania ciąży, ale jak bedę się dobrze czuła i z małym bedzie ok to będziemy raczej czekać, zeby podrósł jeszcze, będzie się to oczywiscie wiazało z leżeniem tam dłuższym ale innego wyjścia i tak nie ma więc odleże co mam odlezeć a finał mi to wynagrodzi :)

Phi .. płaszczyk? Ja nie wchodzę w żaden płaszczyk :) Ledwo bluzę dopinam :)

no to mialam pierwsze ktg, az mi sie lezka w oczku zakreciala na odlglos tego malutkiego serduszka
skurcze sa i to nawet pod 100, ale nie regularne? czy to 100 znacze ze sa silne czy ze sa? bo ja nic oprucz bolu plecow nic nie czuje?:dry:
szyjka zamknieta, nie ma rozwarcia, raczej nie rodze, kolejna wizyta w pon.
nie cieprie komunikacja miejskiej prawie mnie staranwali, ale bylo wolne miesjce to siedzialam sobie, ale kila i mogila, trzesie, smierdzi i wogole chce do autka

emilab a do tego czasu co, szpital tylko?

ptaszyna- ja z takim rozwarciem w poprzedniej ciazy chodzilam (tzn lezalam) ponad cztery miesiace a jak przyszlo co do czego to rodzilam 20 godzin bo sie szyjka otworzyc nie chciala.

reklama
aja właśnie wróciłam od swojej gin, miałam mieć wizytę dopiero we wtorek ale niestety wczoraj dostałam takich bóli, brzuch cały twardy ogromne wzdęcia i skurcze ,masakra, poleciałam dziś i okazało sie,ze dzieciem oki szyjka krotka ale nie ma rozwarcia i jest dość wysoko ułożone jeszcze ,dala mi receptę na te wzdęcie mam leżeć.

Do góry