reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

a jak wczoraj na ktg nic nie wyszlo, zadnych skurczy to w nocy mialam skurcze i okropnie mnie brzuch bolal.. juz myslalam, ze moze sie zaczyna.. rano to samo ale minelo..jednak falszywy alarm... w piatek nastepne ktg, ciekawe co wyjdzie..

reklama
ja po ktg. raczej skurczy nie ma, no chyba, że takie nieregularne mini ;p
Ale zapis piękny jak mówił pan doktor. Że płód reaktywny, tętno pięknie i wogóle miód malina. Termin mam z usg na 3 października wyliczony, więc jak do pt następnego nie urodzę hospital mnie czeka, no chyba, że po dzisiejszym usg znów powiększył się zastój w nerce, wtedy mnie wcześniej kładą. Dowiem się po usg, ale mam późno ok 21. Pozdrawiam wszystkie zapakowane i te rozpakowane :-p

A ja po dodatkowym usg dzisiaj:) potrzebna była masa małej do kwalifikacji do znieczulenia, a poprzednie szczegółowe pomiary za stare, bo z 34tc, tak więc Alicja waży 3260, część pomiarów na koniec 40 tc, a część na początek 38, czyli norma rozstrzału jak na ten etap ciąży, główka bardzo nisko, więc i tak masa może być przekłamana, bo trudno było zmierzyć.

No i bierzemy położną do pomocy już na 100%;)

Już po usg. Łożysko 2 stopień, wody 12 AFI, przepłwy ok, masa bobasa;-) ok 3500 :) Lekarz proponował mycie podłóg, chodzenie po schodach, ale mówię mu, że już próbowałam ;-)
Tak więc czekamy na rozwój akcji ;-) Póki co ciszaaaaaaa nic się nie dzieje a nic. Żadnych kolorowych upławów, bolesnych skurczy, tylko twardnienia. Brzuch mam chyba jeszcze wysoko. W śr wizyta, jak dotrwam, zobaczymy co lekarz postanowi, czy kładzie do szpitala, czy jeszcze da w domu posiedzieć.
NAPRAWDĘ JUŻ ŚWIRUJĘ, CHCĘ URODZIĆ WOJTUSIA :angry::baffled::szok::wściekła/y::tak:

Dzisiaj o 10,30 wizyta :) Proszę trzymać kciuki żeby gin powiedziała cyt : to już bardzo, bardzo blisko, może dzień, może dwa :D:D:D

reklama
Do góry