reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

U mnie też sie skurcze dziś pisały - ładne regularne tylko nie mocne bo takie na 20-30, ale bolesne już nie jakos bardzo ale czuc je baaardzo wyraźnie. Lek mówi że cięzko oceniać ile to wytrzyma jeszcze bo przy takiej regularności może być tak że nasila sie z godziny na godzine tak bardzo że będą to już skurcze porodowe a moga być też takie na 20-30 i przez kilka dni jeszcze. W kazdym bądź razie jak sie nasilą mam jechać na IP bo ja mam mieć CC wiec jakby co muszą sie szykowac a ze szyjka zgładzona i rozwarcie na 2 cm było ostatnio to pieron wie jak to bedzie. Torba jakby co spakowana :)

reklama
ech ta biurokracja i urzędy...
ja to w ogóle nie wiem nawet jak to załatwić, bo jeśli mi się umowa ma kończyć z dniem porodu i nie mam urlopu macierzyńskiego tylko poprostu zasiłek macierzyński od ZUS to jak ja mam to załatwić jeśli minie mi ostatni dzień zwolnienia a nadal nie urodzę. po prostu tylko płakać mi się chce... będę jeszcze próbowała z internistą to jakoś załatwić, może się uda...

kochana spokojnie, nie ma się co martwić bo wszystko jest do załatwienia :) Na dzień dzisiejszy lekarz wystawi zwolnienie tylko do dnia porodu ale jak bedziesz juz po terminie i nadal nie urodzisz to lekarz wystawi ci zwolnienie, jeśli nie twój to jakiś inny, nie ma się co załamywać tylko chodzić od jednego do drugiego i tyle. znam to z doświadczenia więc wiem że to normalne i można.
Proszę się juz nie martwić, tylko uśmiechnąć :))

Ja po dzisiejszej wizycie wiem już, że na wcześniejszy poród nawet się nie zanosi. A tak już bym chciała:(
Szyjka 2cm i zamknięta. Lekarz powiedział, że na jego oko na pewno nie wcześniej niż 3 tygodnie. A może i 4....
No ale z Adasiem wszystko w porządku, co mnie bardzo cieszy :) USG było, więc go sobie pooglądałam ze wszystkich stron, udało się zobaczyć zarysy buźki, jaka śliczna :)

llolisza a jak Ty czujesz te skurcze? A wogóle to gdzie planujesz rodzić?

Jak ostry ból miesiączkowy promieniujący od podbrzusza do krzyża. Moje typowe bóle miesiączkowe były tępe i cały czas o takim samym natęzeniu, te wyraźnie narastają co 5 min maja nawet szczyt po czym zmniejszają sie i znów zupełna cisza przez 5 min - tak było wczoraj. W południe były nieregularne ale po 18:00 zrobiły sie regularne więc wolałam sprawdzić i pieknie wyszły w KTG.
A rodzić będę na Kopernika.

lolisza to może się spotkamy... ;) u mnie bóle są ale totalnie niereguralne.. dziś rano przez jakich czas nawet sie powtarzały a jak wstałam to przeszło. Ja mialam bardzo oblesne miesiaczki i czesto ból był w formie skurczów więc rozumiem że tego mam sie spodziewać :) Dziś ide na KTG ale jak znam zycie to tam nic nie wyjdzie... wogole lekarz mnie 2 tyg temu postraszył że mam uwazac na siebie bo cos tam sie zaczyna dziać i jestem pewna że przez to wytrzymam do planowanego cc po 20tym pazdziernika.

Dziewczyny a ja wczoraj wieczorem miałam bóle brzucha na dole i strasznie robił się twardy, ale promieniują od krzyża do podbrzusza, odwrotnie niż u Ciebie LOLISZA i nie wiem czy to są te skurcze przepowiadające?

Ja po ktg i adaiu, wszystko gra - tak uslyszalam od lekarki na Ip.. wiecej dowiem sie moze jutro od mojego gina. Moj mówi że do planowanego cc musi bys skonczone 39tc wiec u mnie to bedzie po 20tym. Ja mam nadzieje że nie bede musiała leżec na oddziale i czekac na cc bo mam małe dziecko w domu i dla mnie zostawienie go na 3-4 doby to juz bedzie gehenna.

reklama
Ja po ktg i adaiu, wszystko gra - tak uslyszalam od lekarki na Ip.. wiecej dowiem sie moze jutro od mojego gina. Moj mówi że do planowanego cc musi bys skonczone 39tc wiec u mnie to bedzie po 20tym. Ja mam nadzieje że nie bede musiała leżec na oddziale i czekac na cc bo mam małe dziecko w domu i dla mnie zostawienie go na 3-4 doby to juz bedzie gehenna.

Moj lekarz mowi ze plnaowane CC sie robie 5-10 dni przed terminem i widze ze masz ten sam problem co ja, hehe, dlatego ja sie upralam ze rodze na wekend, znaczy sie w pt wychodze w poniedzialek i niech sie dzieje co chce:)

Do góry