reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Nina trzymaj się i nie siwiej! na tej drugiej wizycie na pewno wszystko się wyjaśni i będzie OK - trzymamy kciuki.
Madlein trzymaj się tam i może jednak się uda z wywołaniem porodu, chociaż ja to bym się na Twoim miejscu na CC nie pogniewała ;-)
Iduś współczuję szpitala i w ogóle nie rozumiem czemu w tym naszym kraju tak jest, po prostu ręce opadają... i jak tu się człowiek ma nie denerwować...

reklama
Ja po wizycie. Skorcze mam co okolo 25 min ale niecalkiem regolarne rozwarcie na centymetr. Jutro mam do szpitala i ide na wywolanie w srode rano. Ogolnie czuje sie beznadziejniem i boli jak nic pozatym malej szybko bije serduszko niespadalo ponirzej 155 i dochodzilo do 190. Tak wiec juz od srody moge sie nastawiac na Jasminke. No oczywiscie wiem tez ze jak juz mam skorcze i rozwarcie to wszystko morze pojsc szybko i niekoniecznie poczekam do jutra. Zobaczymy jak tam nocka minie.

Dziewczyny bylam dzis na KTG- i wyszly mi skurcze co 12 minut takie na 3/4 skali-m których nie czuje totalnie.

Jakie macie skurcze, co wam wychodzi na KTG
Ja do tej pory czytajac bylam prezkonana ze nie mam zadnych skurczy..... hmmmm

O rany, Muminka, ale numer! Super, że już będziesz miała poród za sobą i niuńkę w ramionach :-). I nareszcie przestaną Cię nękać te dolegliwości przedporodowe.

pszczylaszczka, nie umiem Ci pomóc - nie byłam jeszcze na żadnym KTG.

Muminka no to już tylko godziny dzielą Cię od spotkania z Jaśminką:happy2:.Super!
Nina do wizyty już tylko 2 godziny. Na pewno lekarz rozwieje twoje obawy:tak:
Alicja gratuluję wizyty;-)! Teraz pozostało Ci tylko czekać,czekać,czekać....

Nina pewnie uż wyjechałaś więc trzymam kciuki żeby było ok. Mam nadzieję, że maluch miał po prostu pełny pęcherz i że zrobił juz siusiu. Moga byc wady utrudniające odpływ moczu ale miejmy nadzieje że nic z tych rzeczy Wam sie nie przydarzy. Trzymam kciuki za siusiu i mam nadzieje że będzie dobrze.

No szok kobieto, a jesteś najbardziej do przodu z nas :) pierwsza linia frontu :-D

Eeee, tam, przecież czuję, że wszystko OK. Niby miałam skierowanie od ginki z Gdańska na ostatnią środę, ale moja prywatna ubezpieczalnia tego badania nie refunduje, a to skierowanie było na zwykłej karteluszce, bez mojego nazwiska i w szpitalu by go pewnie nie przyjęli. A prywatnie KTG w Bydzi nie znalazłam. I w ogóle mam na to zlewkę. Jak się nie rozpakuję w terminie, to wtedy będę myśleć. A póki co, to lekarz na wizycie i tak słuchał serduszka Olusia przez kilka minut i wszystko było OK. Jeżeli nie urodzę do 30-go, to mnie mój bydgoski gin i tak ostrzegł, że do szpitala na monitoring, więc olewam teraz KTG.
I tak skurczy nie da się przegapić. Niestety.
A panika przed porodem dalej mnie trzyma, chociaż teraz dla odmiany chciałabym JUŻ.

reklama
Ja KTG mam jutro ale że skurcze mam to wiem i bez KTG. Zaczynają się rano, są co mniej więcej 40 min i około południa zanikają. Rozwarcie też juz mam więc tylko czekam. No ale jutro napewno dowiem się czegoś więcej. Widzę że sporo październikówek szykuje się jednak na wrzesień:-)

Do góry