reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

odebrałam wynik gbs. z przedsionka pochwy i z odbytu jest ujemny, więc mam nadzieje, że nawet jak mój gin za tydzień zechce mi jeszcze zrobić z kanału szyjki macicy (bo to badanie co teraz to zrobiłam sobie prywatnie) to już nic złego nie wyjdzie.

reklama
Madlein - odzywaj się jak sytuacja się rozwija :)

Natolin - super wieści że nie ma paciorkowca:) Ja mam w czwartek wizytę, więc wtedy się dowiem.

Madlein zycze milej nocy!!! Albo niech bedzie spokojna bez bolu i stresu albo niech maluszek zaszczyci Cie swoim przybyciem! Ja tam bym juz chciala rodzic wiec i ty morzesz sie zaczac wyciskac :)))

Jeszcze troszeczkę, tak z tydzień i może się rodzić:)
Lekarz teraz mnie pytał czy chcę jeszcze do domu wyjść.
Wizja rodzenia w Oławie szybko przemówiła przeze mnie, że zostaję u nich do rozwiązania.

A ja mam mieć jutro wyniki tego paciorkowca i jestem ciekawa co będzie. Znając mojego pecha pewnie będzie nie po mojej myśli i w ogóle dupa blada. Mąż ma mi to jutro odebrać bo pracuje w pobliżu a ja mam kawał drogi a nawet nie wiem jak się będę czuła jutro.

Natolin, myślę że to wynik miarodajny bo z tego co mi mówiono to ten paciorkowiec jest w odbycie i z tego odbytu przy codziennej toalecie poprostu może się przenieść do pochwy. Więc tak na chłopski rozum, jeżeli z odbytu masz ujemny to z szyjki też będzie :-)

reklama
A u mnie po dzisiejszej wizycie wszystko w porządku.
Szyjka się skróciła troszkę- 2,5 cm ale lekarz powiedział, że jest dobrze.
No i jak termin mam na połowę października to powiedział, że bardzo możliwe że urodzę wcześniej.
Szczerze mówiąc byłoby dobrze, bo akurat w połowie października zamykają oddział na tydzień i gdybym wtedy zaczęła rodzić to musiałabym jechać gdzie indziej...
USG niestety nie było, więc nie dowiedziałam się ile waży Adaś. Ale następna wizyta za dwa tygodnie, więc wtedy będzie wszystko wiadomo :)

Do góry