reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

reklama
Cześć dziewczynki wczoraj byłam u lekarza:) wszystko gra, jak to gin powiedział ,że jesteśmy zdrowi jak ryba:)a dziecko urosło mnie tak,ze prawie wbiłam się w kozetkę ze zdziwienia heeh w ciągu miesiąca i tygodnia urósł 1200kg , dziecię dobrze odżywione, brak zastoju na nerce:)

kasis to super! :-D

ja właśnie wróciłam z pierwszego ktg :-) oczywiście mała zasnęła :dry: ale trochę się poprzekręcała więc coś tam wyszło. Najważniejsze że przez pół godz mogłam słuchać bicia serduszka mojej małej :-D

ja tez po wizycie i po ktg. Super , tyle ze moj szkrab wiercil sie przeokrutnie ,ze ciezko bylo zlapac to jego serduszka , a jak sie wreszcie uspokoił to dostał czkawki i wogóle było zabawnie.
najwazniejsze wieści po dzisiejszej wizycie:
dziecko pięknie i prawidlowo przybiera na wadze - 2500
położenie - wreszcie główka w dół :-) - co mnie bardzo cieszy
obwód głowki, brzuszka i dł. kości udowej - idealnie jak wskazuje tydzień ciąży.
szyjka nadal w normie , ujscie zamkniete.
Lekarz stwierdził ,ze jeszcze chociaz te dwa tygodnie maluszek powinien zostac w brzuszku dlatego mam pomóc mu w tym i zazywać luteinke 2x dziennie
To tyle ... aha na usg zobaczylam tylko jego piekna stope i raczki , a buźke zasłaniał czym tylko mógł.
Za 3 tygodnie kolejna wizyta - prawdopodobnie ostatnia ;-)

Ja mam jutro wizytę. Pewnie też Pani Doktor mi zaproponuje co dwa tygodnie. Biorąc pod uwagę moją szyjkę 2,8 i przygody ze szpitalem, będzie chciała mieć mnie pod kontrolą.

reklama
gratuluję wszystkim powizytowym!!!
ja też po wizycie-konsultacji... nie kojarzę, zeby oprócz naszej efusi któraś z dziewczyn miała problemy z tarczycą, ale może lolisza coś napisze na temat tych wyników:
wyniki z 23.07
TSH 6.13 norma 0,27 - 4,20
FT4 14.41
norma 12 - 22
a wczorajsze:
TSH 4.6 norma 0,27 - 4,20
FT4 9.74 norma 12 - 22

Do góry