reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

reklama
juaska, mam prośbę możesz się spytać swojego ortopedy, czy można ocenić, czy da się zrobić zzo przy wadzie kręgosłupa bez rtg? Sama muszę się wybrać do ortopedy w tej sprawie, ale jak się nie da wymacać, to nie ma sensu iść, bo i tak mi nic nie powie...

O rany, agrafko dopiero teraz przeczytałam Twojego posta :-(
Ale idę jeszcze raz do ortopedy w przyszły poniedziałek więc jak wytrzymasz do poniedziałku to obiecuję, zapytam się :-)

Także ja byłąm dziś na wizycie w szpitalu u gina, który mia laserem usuwał nadżerkę. Szczęśliwy to on nie był, że gdzie indziej ciąże prowadzę. Zajrzał na fotelu, ale tak tym wziernikiem tam machał, że mało się nie posrałam z bólu. Na szczęście powiedział, że wszystko pięknie zagojone i szyjka nieźle wygląda, tylko jest bardzo krótka. Wspomniałam mu, że biorę fenoterol i w szpitalu leżałam, a on do mnie czy ktoś mi krążek proponował. Rzecz jasna naciągnąć mnie chciał, bo tak szczerze to co na skracającą się szyjkę da krążek? Z tego co wiem zakłada się go na rozwierającą się szyjkę...
Na USG spojrzał na łożysko i serce mojego dziecia i jak coś to w styczniu kolejna kontrola.
Boże jak porównałam go do mojego gina prowadzącego, niebo a ziemia.
Mój bada bardzo delikatnie, wszystko szczegółowo sprawdza, USG robi długo i dokładnie, nie ma nawet co porównywać.

Kurcze sama nie wiem. Ze mną dziewczyny leżały dwie jedna miała szwy, bo szyjka się skracała i rozwierała, drugiej szyjka się tylko skracała i szwów jej nie założyli. To pewnie indywidualna sprawa i wszystko zależy od zaawansowania ciąży, zarówno decyzja o szwach jak i krążku. Moja szyjka tydzień temu i dwa tygodnie temu miała 2,5cm w szpitalu mówili, że reagują jak ma 2,4cm także mam nadzieję, że już aż do porodu nie spadnie poniżej tych moich 2,5cm.

reklama
Do góry