reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

tunia, vill, doris hurra same dobre wieści.
tunia może Cie jeszcze USG dopadnie, ja tez skierowania nie dostałam, a tu nagle decyzja, że we wtorek od samego rana na szybko, zeby zobaczyc ile mała wazy i jak jej parametry bo trzeba to sprawdzic po szpitalu.

co do parcia na szyjkę to ja tez mam, więc nie wiem co się dzieje, a wczoraj bardzo mnie bolała mój M to nie wiedział co robić bo ja ledwo chodziłam no i oczywiście chodem kaczki.

kasiulka,
a Ty we wtorek będziesz próbować się dostac do szpitala ????

reklama
Nefi, mam skierowanie na wtorek do szpitala, więc pojadę. Bez nastawiania się na żadną opcję. Będą chcieli żebym została- to zostanę, żebym wracała do domu- to wrócę

kasiulka no i poprawnie, nie ma się co nastawiac. tym bardziej, że jak pisałaś twój maluszek wcale gigant nie jest wg USG. powodzenia :tak:

nie wiem gdzie pisać, ale napisze tu, bo to wieści ze szpitala jakby nie patrzeć.
Dziś mielismy ktg - w porząsiu.
maleńka mlaska ustkami, "oddycha" ładnie -tj. wida cbylo jak plyn noskiem sobie krąży - podobno jest jej tam dobrze.
Wymiary główka - brzuś eleganckie
Ogólnie ok.

ALE ... ;-))))

melduję iż lądujemy w szpitalu do rozwiązania - ze wzgledu na cukrzyce ciazową. - hemoglobina glikowana 5,7% (co jest dziwne, bo cukry mamy niskie dosc) ... Codziennie od 38/39 tyg nalezy robic nam ktg itd...wiec nas "kładą" . W środę mamy KTG i okaze sie czy w czw. czy pt idziemy poleżeć. - moze uda mi sie wyblagac po weekendzie chociaz.

no więc...
lada dzien wychodze z domu "sama", a wracamy juz z maleństwem. - dziwna sprawa ;o
mam nr tel. do tuni ...wiec w razie czego będę pisała sms. tunia strzeż się! :p

aa...dodatkowo się rozchorowałam -katar,kaszel,głowa...
puchną mi ręce od paru dni... od razu badania moczu były -białka nie ma wiec ok, ciśnienie cacy wiec tez ok.. - takze puchnę ...bo puchnę.

szlag mnie trafi w tym szpitalu;o do porodu mnie będą trzymać...
pozabijam te dziewuchy z patologii chyba... :-D
juz dzis beczalam z tego powodu - nie cierpię szpitali. No, ale..jak trza to trza..
będę niestety bez neta, bo moj tel go nie ogarnia - wolny dziad.
A "laptoka" nie targam (chyba, ze pewnego dnia stwierdze, ze mam dosc)

ide się do Pana potulic mocno...moze uda mi sie urodzic do piątku zeby nie leżec - hahahaha:-D
Musze dokupic piżamki ze dwie, bo nie przewidziałam dluzszego leżenia... dresik jakis tez ... w ogole zakupy musze zrobic w dwa dni na dluzszy czas...ksometyki itd co by mi chłop nie biegał i mi pudru nie kupil za ciemnego ;o

ok..nie ma co gadac, bo sie rozkręcam.
Idę się pakowac inaczej w takim razie...bo poprzedni torbowy plan jest teraz... "do tyłka", ze tak powiem:p

dbajcie o siebie..
wracamy do Was juz z Bąblem.
Chyba,z e w międzyczasie dorwę internet :-)))

Pozdrawiamy i kciuki trzymamy za wszystkie Mamuśki!:-))))
Tunia​ ...Ty mi znac dawaj jak któraś urodzi:D :-))))

Manta mecz mnie ile tylko chcesz kobieto:-)bede pisac w nocy o polnocy:-D
Trzymam za Was kciuki dziewczynki bardzo mocne:-D
I grzecznie tam w tym szpiatlu zebym w tvn24 nie musiala sluchac ze przyjeli taka jedna i pozabijala wszytskie pacjentki:-D:-D:-D:-D
Agento Ty:-)bedzie dobrze:-)

Manta no kurcze...jak mus to mus!! A , ze nie wiele zostalo to moze szybciej postanowi wyskoczyc i wcale sobie nie polezysz :-p Do piatku mozesz posprzatac wkoncu i męza pomęczyc, i szpital bedzie prosto na porodowke :-D
Kciuki by wszystko bylo ok i bys nie musiala za dlugo tam lezez :)

MantaZG- no to szybkiego porwrotu do domku z maleństwem i lekkiego porodu, dawaj znać co tam u Was, bo my tu wszystkie jak na igłach siedzimy i ciekawe wszystkiego myślę, powodzonka trzymam również kciuki :))

reklama
Manta to powodzenia w szitalu

To jestem wiec zgubili moje badania moczu-milo z ich strony-ktg wyszlo dobrze mala szaleje w pojedynczej probce moczu bialko,ale w granicach jakies tam normy oczywiscie jak to granica to sie nie dowiem.Na usg wszystko wyszlo dobrze mala ma 2450kg wiec sobie rosnie.Cisnienie po mimo lekow troszke podniesione ale w graniach normy-mam byc pod stala opieka wiec w srode kolejna wizyta w klinice dziennej , o wywolaniu dowiuedzialam sie tylko tyle ze moze byc ale moze nie bedzie i jest szansa na naturalny porod , ale zapomniec moge o porodzie w wodzie, jesli dotrwamy to za 3 tygodnie wizyta z konsultantem i usg:)U mnie wszystko jest na tzw slowo honoru

Do góry