reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Angel, Agusia-wieści generalnie dobre, zawsze chciałoby się wiedzieć cos więcej, coś dokładniej..szczególnie na tym etapie ciąży. Podzielam także Wasze obawy co do finałowej wagi dziecka. Mam przeczucie, że może być spore. Jakoś jednak będzie trzeba dać radę! Moja znajoma wczoraj urodziła chłopca 4200, 58 cm, a taka z niej drobina,mówię Wam, ze nie wiem jak to jej się udało. Napisała, ze nie było źle :) dała radę bez większych problemów..

reklama
to i ja napisze co u mnie po wizycie.

Wiec lekarz powiedzial ze jak tydzien jeszcze pochodze ( chociaz w to nie wierzy bedzie dobrze).
Mialam miec wizyte za 2 tyg przezucil na za tydzien, mial nie badac ale jak powiedzialam ze szybciej chlopakow rodzilam to kazal na fotel wskakiwac. rozwarcie szyjka krotka i kanal otwarty. z tego wszystkiego nie spytalam sie na ile jest to rozwarcie w karcie jest jakby 6 no ale to raczej by mi dzisiaj do szpitala kazal jechac.

Skurcze mialam przez godzine ale odpuscily, ja chce jeszcze pochodzic ze 3 tyg.

cieszę się, że dobre wieści przynosicie z wizyt :tak:

Kurcze ale co to za panika w związku z dużą wagą? Ja przewiduję, że maluch będzie miał minimum 56 cm (tyle miała Dobrusia) i pewnie lekko 3,5 kg jak nie 4kg czy więcej :sorry: oby tylko główka nie była 36 cm (Dobrusia miała 34 ;-)).

znajoma ma druga cesarkę na dniach, bo dziecko niby duże (do 4 kg) - pierwsze też się duże zapowiadało i tez robili cesarkę - jak dla mnie głupota, bo dziewczyna dobrze zbudowana, biodra spore... no ale taka jej decyzja... a ile znam drobnych kobitek co rodziły ponad 4 kg dzieciaczki bez problemu...

więc nie ma co panikować - lepiej dla malucha, żeby wyszedł wtedy, kiedy na niego pora :tak:

Kurcze moja to jakaś mała;-). Niby z powodu problemów z cukrem miała być wielka, a na usg miała 2200 i lekarz ją obliczył na koniec na ok. 3,5 kg.

mata-masz oczywiście rację. nie ma co panikować. tak sobie myślę, ze mimo wszystko nie raz w tych ostatnich tygodniach będziemy dzielić się tego typu lękami..Tak jak przez większość ciąży głowę mialam zajętą wieloma róznymi sprawami, tak teraz moje mysli krążą w 90% w okół porodu. W dodatku..wiadomo, pierwsze dziecko...stresik jest ;-)ale trzeba z nim walczyc.

matitka trzymam kciuki, co byś jeszcze pochodziła troszkę

mata dwie łapki moje podpisują się pod Twoim zdaniem

tricia tam mała - normalne dziecko i tyle (ani duże, ani małe)

Zresztą jak będziemy rodzić dzieci większe/mniejsze to niedługo się te "normy" tez zmienią ;-)
I u mnie też się niby ponad 4 kg szykuje, ale powtarzam po raz setny - w wagę z usg nie wierzę - uwierzę w wagę, jaką podadzą po narodzinach dzieciątka ;-)

Cieszę się bardzo, że są same dobre wieści.
Też uważam, że po porodzie się okaże ile tak naprawdę ważą nasze dzieciaczki.

reklama
damy radę dziewczyny, wszystkie!! :):)

proszę o mocne kciuki za dzisiejszą wizytę! jadę ok 12 już, to może będę wcześniej niż "normalnie" ;)

Do góry