reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

u mnie z położną to było tak, ze... poszłam zapisac/przenieść się do przychodni...bo poprzednia daleko,a tu mam na osiedlu moim i w dodatku maleńką też tu zapisujemy...więc...
i Pani miła w rejestracji ze mną pogawędziła i dała mi nr telefonu do położnej...miałam się powołać na swoją przychodnię ... i tyle. i wsio:-)
swoją drogą to musze do niej dryndnąć w tym tyg...

Mini -przynieś piękne wieści z USG :D

reklama
Manta super wieści Co do GBS u mnie robią podobnie jak u Ciebie, czyli antybiotyk podają co chyba 4 godziny

Ivi ale czad z tą położną
Ja to nawet nie wiem gdzie ta moja jest i gdzie się do niej zgłosić, ale w sumie nie potrzebna mi ona

Mini czekamy na wyniki USG, może jakieś foty zdobędziesz bo dawno fotek naszych maluszków tu nie było

atomowka -co do położnej to warto sobie "skorzystać" - ze tak powiem.. :-))) nic nie placisz za to...a moze sie okazac ze trafisz na super babkę... zapytaj w swojej przychodni;-))) mówię Ci..to nic nie kosztuje, a zyskać mozna...a jak okaze się durną zołzą to odbębni i polezie:-)))
Nie wiem co ile antybiotyk u mnie będa podawać..wiem tylko, ze dostanę od razu dozylnie przed porodem... mogą mi nawet dawac co 30 min jak to bedzie konieczne...niech robią co chcą bylebysmy z młodą zdrowe były:D

a ja bylam na wizycie i nic niewiem.. bo nie badal mnie wogle niechcial sprawdzac szyjki ani nic tylko kazal co tydzien na ktg chodzic...na ktg skurczy brak bo jakos tylko w nocy były.. ale mnei zdenerwowal ten ginek jak bym wiedziala to bym wogle z wyra nie wstawala taka zimnica a on nawet czlowieka nie zbada... ahh..wiec niewiem kiedy urodze..

Atan nie boj nic moj lekarz tez nie skory do badan tak szczerze to nie pamietam kiedy mnie badal:-)
Juz blizej jak dalej:-)

oooczywiście wczoraj pisałam SMS do mej doktorki, bo dzis się "umówiłyśmy" na USG w szpitalu... jak zwykle szalona nie odpisała, ale dobrze wie, ze ja i tak przylezę ja odszukać... (nie ma, nie maaaaaa, że nie ma:p) ...no to z mateczką znalazłyśmy doktorkę szaloną naszą...
podpieli nas pod KTG ( a tak o... a co będziemy czekac na 14.02 ;] ) ... serduszko ładnie nam popukało...
po KTG udaliśmy się na USG... wszystko ok.
tylko ja w szoku lekkim :D bo.... młoda waży już 2931 g ! ;o ... a jeszcze niedawno była taka maleńka...jedna z mniejszych tutaj:p (mam w głowie oczywiście granicę błędu USG, ale... i tak szok był lekki:p) ...termin się nam zmienił na 28.02.
Ze względu na cukrzycę ciężarnych byłoby dobrze, gdybym ją urodziła wlasnie jakos w 38 gora 39 tyg...zeby niepotrzebnie nie rosła nam...Łożysko się jednak wolno starzeje i trzeba jeszcze czekać. w 38 tyg zobaczymy co dalej... jezeli bedzie za duża na SN to tniemy ... jezeli nie urosnie tak bardzo to poczekamy na akcję ...
KTG co 4-5 dni ze względu na cukrzycę..
Wymiarów nie podaję, bo i po co... są różnice, ale to typowe;] wszystko ok.
położenie podłuzne główkowe,
łożysko: dno , przednia ściana, 2 stopien dojrzalosci
plyn owodniowy prawidlowy
przeplywy-tętnica prawidlowe...

takze... kolejne KTG mamy w PT na 11...(next co 4-5dni)... USG 20.02... a tak po za tym to te spotkanka z doktorką wychodza spontanicznie i różnie ..
a co do GBS... no wyszedł nam dodatni.. to juz pisałam... dokument nosić przy sobie...przed porodem dostaniemy dożylnie antybiotyk.
hmmmmmm... chyba wsio... a jak nie to napisze jak mi sie przypomni:-D
super ze wszystko dobrze ;-) i ze ja dorwalas bo mnie moj dzis z rownowagi wyprowadzil jak na koniec 38 tyg nie zbadac szyjki ktora badal jedynie w 35tyg gdyby nie 2 ginek nic bym nie wiedziala za tydzien jesli jeszcze nie urodze to pojde do dwuch tak jak wtedy bo inaczej mnie to wszystko zdenerwuje..no i co teraz to skurcza mam a na ktg ich nie bylo...

reklama
Atan - z tą moją doktorką to tak jest... ona roztrzepana jest, gadatliwa, wszedzie jej pelno.. a na smsy odpisac nie umie...tzn mowi,z e umie... za kazdym razem jak jade do szpitala ją dorweać to mowi : " o wlasnie mialam do pani pisać" aahahah...takze... no , ale.. jest dobra więc wybaczam;p nie stresuj się i nie denerwuj... ni ma co!:-)))) u nas na KTG tez spokój był...a chwile przed i niedługo po...istna rewolucja brzuszna, nawet skurcze były... :-D sama widzisz jak to jest. haha... i cóż poradzic:-))) jak amsz byc spokojniejsza to idź do innego doktorka zeby Cię obejrzał dokładnie:-)))

Do góry