reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

u mnie z położną to było tak, ze... poszłam zapisac/przenieść się do przychodni...bo poprzednia daleko,a tu mam na osiedlu moim i w dodatku maleńką też tu zapisujemy...więc...
i Pani miła w rejestracji ze mną pogawędziła i dała mi nr telefonu do położnej...miałam się powołać na swoją przychodnię ... i tyle. i wsio:-)
swoją drogą to musze do niej dryndnąć w tym tyg...

Mini -przynieś piękne wieści z USG :D

reklama
Manta super wieści Co do GBS u mnie robią podobnie jak u Ciebie, czyli antybiotyk podają co chyba 4 godziny

Ivi ale czad z tą położną
Ja to nawet nie wiem gdzie ta moja jest i gdzie się do niej zgłosić, ale w sumie nie potrzebna mi ona

Mini czekamy na wyniki USG, może jakieś foty zdobędziesz bo dawno fotek naszych maluszków tu nie było

atomowka -co do położnej to warto sobie "skorzystać" - ze tak powiem.. :-))) nic nie placisz za to...a moze sie okazac ze trafisz na super babkę... zapytaj w swojej przychodni;-))) mówię Ci..to nic nie kosztuje, a zyskać mozna...a jak okaze się durną zołzą to odbębni i polezie:-)))
Nie wiem co ile antybiotyk u mnie będa podawać..wiem tylko, ze dostanę od razu dozylnie przed porodem... mogą mi nawet dawac co 30 min jak to bedzie konieczne...niech robią co chcą bylebysmy z młodą zdrowe były:D

a ja bylam na wizycie i nic niewiem.. bo nie badal mnie wogle niechcial sprawdzac szyjki ani nic tylko kazal co tydzien na ktg chodzic...na ktg skurczy brak bo jakos tylko w nocy były.. ale mnei zdenerwowal ten ginek jak bym wiedziala to bym wogle z wyra nie wstawala taka zimnica a on nawet czlowieka nie zbada... ahh..wiec niewiem kiedy urodze..

Atan nie boj nic moj lekarz tez nie skory do badan tak szczerze to nie pamietam kiedy mnie badal:-)
Juz blizej jak dalej:-)

oooczywiście wczoraj pisałam SMS do mej doktorki, bo dzis się "umówiłyśmy" na USG w szpitalu... jak zwykle szalona nie odpisała, ale dobrze wie, ze ja i tak przylezę ja odszukać... (nie ma, nie maaaaaa, że nie ma:p) ...no to z mateczką znalazłyśmy doktorkę szaloną naszą...
podpieli nas pod KTG ( a tak o... a co będziemy czekac na 14.02 ;] ) ... serduszko ładnie nam popukało...
po KTG udaliśmy się na USG... wszystko ok.
tylko ja w szoku lekkim :D bo.... młoda waży już 2931 g ! ;o ... a jeszcze niedawno była taka maleńka...jedna z mniejszych tutaj:p (mam w głowie oczywiście granicę błędu USG, ale... i tak szok był lekki:p) ...termin się nam zmienił na 28.02.
Ze względu na cukrzycę ciężarnych byłoby dobrze, gdybym ją urodziła wlasnie jakos w 38 gora 39 tyg...zeby niepotrzebnie nie rosła nam...Łożysko się jednak wolno starzeje i trzeba jeszcze czekać. w 38 tyg zobaczymy co dalej... jezeli bedzie za duża na SN to tniemy ... jezeli nie urosnie tak bardzo to poczekamy na akcję ...
KTG co 4-5 dni ze względu na cukrzycę..
Wymiarów nie podaję, bo i po co... są różnice, ale to typowe;] wszystko ok.
położenie podłuzne główkowe,
łożysko: dno , przednia ściana, 2 stopien dojrzalosci
plyn owodniowy prawidlowy
przeplywy-tętnica prawidlowe...

takze... kolejne KTG mamy w PT na 11...(next co 4-5dni)... USG 20.02... a tak po za tym to te spotkanka z doktorką wychodza spontanicznie i różnie ..
a co do GBS... no wyszedł nam dodatni.. to juz pisałam... dokument nosić przy sobie...przed porodem dostaniemy dożylnie antybiotyk.
hmmmmmm... chyba wsio... a jak nie to napisze jak mi sie przypomni:-D
super ze wszystko dobrze ;-) i ze ja dorwalas bo mnie moj dzis z rownowagi wyprowadzil jak na koniec 38 tyg nie zbadac szyjki ktora badal jedynie w 35tyg gdyby nie 2 ginek nic bym nie wiedziala za tydzien jesli jeszcze nie urodze to pojde do dwuch tak jak wtedy bo inaczej mnie to wszystko zdenerwuje..no i co teraz to skurcza mam a na ktg ich nie bylo...

reklama
Atan - z tą moją doktorką to tak jest... ona roztrzepana jest, gadatliwa, wszedzie jej pelno.. a na smsy odpisac nie umie...tzn mowi,z e umie... za kazdym razem jak jade do szpitala ją dorweać to mowi : " o wlasnie mialam do pani pisać" aahahah...takze... no , ale.. jest dobra więc wybaczam;p nie stresuj się i nie denerwuj... ni ma co!:-)))) u nas na KTG tez spokój był...a chwile przed i niedługo po...istna rewolucja brzuszna, nawet skurcze były... :-D sama widzisz jak to jest. haha... i cóż poradzic:-))) jak amsz byc spokojniejsza to idź do innego doktorka zeby Cię obejrzał dokładnie:-)))

Do góry