reklama
MantaZG
Fanka BB :)
... a u nas paciorki wyhodowane ...
hemoglobina glikowana do powtorki...
przeciwcial nie stwierdzono (odczyn coombsa)..
trójglicerydy jak zawsze wysokie...
no cóż...
aaa...diabetolog dzis przemowila ludzkim glosem ;o !!! śmiem stwierdzic iz było...miło! ;o chyba się poseksiła w końcu.
pokazalam sie i ide spac,bo wrazen dzis duzo mielismy ;/
hemoglobina glikowana do powtorki...
przeciwcial nie stwierdzono (odczyn coombsa)..
trójglicerydy jak zawsze wysokie...
no cóż...
aaa...diabetolog dzis przemowila ludzkim glosem ;o !!! śmiem stwierdzic iz było...miło! ;o chyba się poseksiła w końcu.
pokazalam sie i ide spac,bo wrazen dzis duzo mielismy ;/
Angel.
Zwierzoholik;)
Doczytałam
Dziecko, które jest już w pełni rozwinięte, teraz przybiera jedynie na wadze około 30g dziennie.
A kiedy jest juz w pełni rozwinięte, 36 tydzień??
Pokroiłąbym sie zeby wiedzieć ile maleńki mój waży Moge sie pocieszac, ze od paru dni tak mi sie juz wypina i wciska pod zebra, ze przyrost musiał byc znaczny ;-)
angel spokojnie bedziesz jeszcze miala spotkanie z polozna , jesli wiesz ze orjetacyjnie 21 bedzie wywolanie to tego dnia stawiasz sie w szpitalu z torba i wychodzisz juz z dzieckiem, prawda jest tak tez ze czesto konczy sie to cc ale najwazniejsze by dziecko bylo juz z toba
Dzięki i tego się będe trzymac )
.....co znaczy jak się poroniło miedzy 16-20 tygodniem To jest absurd życ ze świadomoscia, ze musi sie cos stac zeby sie tym zajeto ;/pytalam sie tez o badanie szyjki to jesli byly problemy w 1 ciazy to monitoruja to w kolejnej
Ivi-doskonałe wiadomości! Mała zdrowo i proporcjonalnie rośnie i to jest najważniejsze :-) no i zazdroszczę..
..ja mam zakaz, bo szyjka podobnej długości do Twojej, miękka i mam około 1cm rozwarciem..no ale to dopiero poczatek 34tego tyg. Może za dwa tyg i ja będę mogła
Angel-najważniejsze, że nie usłyszałaś niczego złego...Moja bratowa także rodziła w UK i bardzo narzekała na opiekę w trakcie ciąży, a w zasadzie na jej brak (zresztą jak na całą służbę zdrowia, której mottem jest - 'paracetamol lekiem na całe zło ';-) ) natomiast już sam poród wspomina bardzo dobrze. Opieką w szpitalu była zachwycona, twierdzi, że czuła się jak w prywatnej klinice. Takiego przyjęcia i Tobie zyczę. Co do wywoływania, mam podobne zdanie do Mini. Wolałabym już cc, ale to przecież jest bardzo indywidualna sprawa..
Dokładnie. To akurat jest to co słyszałam tu od dawien- całe prowadzenie ciązy jak i opieka zdrowotna jest poprostu koszmarna, ale już sam poród i opieka okołoporodowa naprawde na wysokim i zadowalajacym poziomie Mnie od zawsze przerazalo najbardziej przy porodzie to niedotlenienie ..a tutaj wlasnie bardzo mocno to monitoruja.
Wiec dlatego nie wazne juz jak, wazne ze jakas data widnieje na horyzoncie i juz coraz blizej rozwiazania ;-)
Ivi no wieści przewspaniałe :-) A z taką lekarką to normalnie zyc nie umierac
Angel wieści w sumie dobre, może i dużo więcej nie wiesz, ale najważniejsze,że max 21 mały będzie z Wami wiesz
Ja Ci życzę,żeby maluch sam wyszedł wcześniej ciutkę obyś nie miała obaw czy ten wywoływany to faktycznie taka masakra jak dziewczyny piszą. Ja się na tym nie znam więc się nie wypowiadam
Ivi wieści superowe, i mega mega zazdroszczę takiej doktorki
Moja poważna jak na pogrzebie zawsze
Ja USG mam mieć chyba w nast tygodniu, ciekawa jestem ile mój mały waży
Ostatnie USG miałam 10.01 i Aleks ważył ponad 1700, teraz chciałabym tak z kg więcej
Angel to Mata miała domowe sposoby na wcześniejszy poród? MI się jakoś z Mini kojarzy
Ja Ci życzę,żeby maluch sam wyszedł wcześniej ciutkę obyś nie miała obaw czy ten wywoływany to faktycznie taka masakra jak dziewczyny piszą. Ja się na tym nie znam więc się nie wypowiadam
Ivi wieści superowe, i mega mega zazdroszczę takiej doktorki
Moja poważna jak na pogrzebie zawsze
Ja USG mam mieć chyba w nast tygodniu, ciekawa jestem ile mój mały waży
Ostatnie USG miałam 10.01 i Aleks ważył ponad 1700, teraz chciałabym tak z kg więcej
Angel to Mata miała domowe sposoby na wcześniejszy poród? MI się jakoś z Mini kojarzy
ivi
uzależniona;) // I.2010
kochane a gdzieś wrzucimy wszystkie rady na wypędzenie maluszków z brzuszka? bo trochę ich jest..
zbieranie z podłogi rozrzuconych zapałek (po jednej!)
duuuużo przyjemności z mężem (u nas zadziałało bezbłędnie )
mycie podłogi na kolanach
mycie okien
dłuuuuuuuuuuuuuuuugie spacery i chodzenie po schodach......
co jeszcze?
zbieranie z podłogi rozrzuconych zapałek (po jednej!)
duuuużo przyjemności z mężem (u nas zadziałało bezbłędnie )
mycie podłogi na kolanach
mycie okien
dłuuuuuuuuuuuuuuuugie spacery i chodzenie po schodach......
co jeszcze?
Mini55
&&&&&
Angel dotyczyło to 9 miesiąca
atomówka nie nie , to nie ja ani mata to Lina miała nam zdradzić sekret ale dopiero po 36 tygodniu ( chyba )
ivi masaż brodawek , masaż brzuszka , ciepła kąpiel
Ja dzień przed zrobiłam sobie dzień spa : kąpiel , maseczkę i randkę z mężem :-)
atomówka nie nie , to nie ja ani mata to Lina miała nam zdradzić sekret ale dopiero po 36 tygodniu ( chyba )
ivi masaż brodawek , masaż brzuszka , ciepła kąpiel
Ja dzień przed zrobiłam sobie dzień spa : kąpiel , maseczkę i randkę z mężem :-)
anula_mm
czekając na...
Miśka wieści super, ale masz chłopa wielkiego, teraz się cieszę że mój jest już mniejszy bo niedawno dość szli chłopcy równo mam nadzieję a raczej tego bardzo chcę, że mój dobije do tych 3500
Pinula oszczędzaj się kobieto a na pewno wszystko będzie dobrze, no i jak czujesz że skurcze nie przechodzą to pędź do szpitala tam ci pewnie dadzą leki rozkurczowe i będzie lepiej
Ewstra gratuluje dobrego ciśnienia a to wróżenie z brzuszka to jestem ciekawa na ile się wam tam sprawdzi z faktyczną wielkością/wagą noworodka
Angel u ciebie też wieści pozytywne i też czarodziejka cię zbadała, no i wiesz w końcu kiedy najpóźniej zostaniesz mamą
Ivi super wieści, że wszystko dobrze i no to u ciebie też juz się zaczyna podnosić atmosfera oczekiwania, no ciekawe kiedy i kto bedzie kolejny po Bozence
Pinula oszczędzaj się kobieto a na pewno wszystko będzie dobrze, no i jak czujesz że skurcze nie przechodzą to pędź do szpitala tam ci pewnie dadzą leki rozkurczowe i będzie lepiej
Ewstra gratuluje dobrego ciśnienia a to wróżenie z brzuszka to jestem ciekawa na ile się wam tam sprawdzi z faktyczną wielkością/wagą noworodka
Angel u ciebie też wieści pozytywne i też czarodziejka cię zbadała, no i wiesz w końcu kiedy najpóźniej zostaniesz mamą
Ivi super wieści, że wszystko dobrze i no to u ciebie też juz się zaczyna podnosić atmosfera oczekiwania, no ciekawe kiedy i kto bedzie kolejny po Bozence
no właśnie, w PL wydawałoby się lepsza opieka nad ciążą, za to w UK poród i wszystko co z nim związane o niebo lepsze niż u nas. Ostatnio moja koleżanka (mieszka w UK), była zwiedzać porodówkę, pokik jak hotelowy z wanna i relaksacyjną muzyką
reklama
Bozienka24
Fanka BB :)
ivi podejscie lekarza zrabiste moj byl taki sam no to dziewczyny uwazajcie zachwile sie posypiecie wszystkie niech juz ktos dolaczy do mnie oczywiscie z tych ktore juz moga