reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Ja dziś też po wizycie, pobrany wymaz - myślałam że umrę z bólu jak wziernik wsadziła - nei wiem jak można rodzić tamtędy :) ból okrutny,
liczne bakterie w moczu mi wciąż wychodzą - ale dziś to jakaś meeeeeeega ilość a moja gin twierdzi że jak leukocyty ok to nic mi nie jest - więc nie wime.
cukrzyca mega posunięta więc mam iść natychmiast do poradni cukrzycowej i pewnie insulina mnie czeka ( ale nie wime czy zdążę się jeszcze dostać do tej poradni)
skierowanie na usg jeszcze nie dostałam - a ciekawa jestem jak wielka jest mała - ale cóż.
Najlepsze jest to że wreszcie schudłam 1 kg i jestem przeszczęśliwa :)

Maria - oj tak.. wziernik w końcówce ciąży to AJĆ :/ boli jak diabli. Na kiedy masz wizytę w poradni cukrzycowej?

MaMi - taki nasz urok :) tam jest wszystko tak ukrwione i przewrażliwione i stąd ból i nawet lekkie plamienie po badaniu (tak miałam w pierwszej ciąży)

A ja czekam na wizyte jestem sporo za wczsnie, ale maz mnie podwiozl przed praca, zebym w takie mrozisko na przystanku nie stala. Mam mega stresa, od paru dni swedzi mnie cialo, ale jakos sobie do konca tego nie uswiadomilam, az do wczoraj i teraz paniczne sie boje ze to cholestaza.

Kasiulka trzymam kciuki i czekam na wieści ...

MaMicurina to zależy chyba też od delikatności lekarza ... Mnie pod koniec nie bolało ale owszem krwawiłam i to cały dzień po badaniu :confused2:

reklama
Taa wziernik boli ja nie powiem co, a jak się jeszcze trafi na niedelikatnego lekarza to szok. Ja w pierwszej ciąży trafiłam na takiego rzeźnika w 35 tyg. na IP. To przez ponad tydzień nie mogłam się pozbierać miałam wrażenie, że mi tam wszystko popęka. Nigdy więcej nie poszłam do tego szpitala - rodziłam w innym, bałam się że trafie poród z tym lekarzem, a kroić na pewno bym mu się nie dała.

Do góry