reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Ja dziś też po wizycie, pobrany wymaz - myślałam że umrę z bólu jak wziernik wsadziła - nei wiem jak można rodzić tamtędy :) ból okrutny,
liczne bakterie w moczu mi wciąż wychodzą - ale dziś to jakaś meeeeeeega ilość a moja gin twierdzi że jak leukocyty ok to nic mi nie jest - więc nie wime.
cukrzyca mega posunięta więc mam iść natychmiast do poradni cukrzycowej i pewnie insulina mnie czeka ( ale nie wime czy zdążę się jeszcze dostać do tej poradni)
skierowanie na usg jeszcze nie dostałam - a ciekawa jestem jak wielka jest mała - ale cóż.
Najlepsze jest to że wreszcie schudłam 1 kg i jestem przeszczęśliwa :)

Maria - oj tak.. wziernik w końcówce ciąży to AJĆ :/ boli jak diabli. Na kiedy masz wizytę w poradni cukrzycowej?

MaMi - taki nasz urok :) tam jest wszystko tak ukrwione i przewrażliwione i stąd ból i nawet lekkie plamienie po badaniu (tak miałam w pierwszej ciąży)

A ja czekam na wizyte jestem sporo za wczsnie, ale maz mnie podwiozl przed praca, zebym w takie mrozisko na przystanku nie stala. Mam mega stresa, od paru dni swedzi mnie cialo, ale jakos sobie do konca tego nie uswiadomilam, az do wczoraj i teraz paniczne sie boje ze to cholestaza.

Kasiulka trzymam kciuki i czekam na wieści ...

MaMicurina to zależy chyba też od delikatności lekarza ... Mnie pod koniec nie bolało ale owszem krwawiłam i to cały dzień po badaniu :confused2:

reklama
Taa wziernik boli ja nie powiem co, a jak się jeszcze trafi na niedelikatnego lekarza to szok. Ja w pierwszej ciąży trafiłam na takiego rzeźnika w 35 tyg. na IP. To przez ponad tydzień nie mogłam się pozbierać miałam wrażenie, że mi tam wszystko popęka. Nigdy więcej nie poszłam do tego szpitala - rodziłam w innym, bałam się że trafie poród z tym lekarzem, a kroić na pewno bym mu się nie dała.

Do góry