reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

kamila w ciągu dwóch tygodni chyba dzidziuś nie tyje za wiele ... więc może nie zrobi to aż takiej dużej różnicy w wadze dziecka ....

reklama
Ja nie pamietam ale dziecko najwiecej tyje w ostatnim miesiacu ciazy bodajrze nawet 200g na dzien.

Ivi-doskonałe wiadomości! Mała zdrowo i proporcjonalnie rośnie i to jest najważniejsze :-) no i zazdroszczę..
Szykujemy się już na ostro :-D dostałam też zgodę na (znów cytat) sekszenie się ile wlezie:-D
..ja mam zakaz, bo szyjka podobnej długości do Twojej, miękka i mam około 1cm rozwarciem..no ale to dopiero poczatek 34tego tyg. Może za dwa tyg i ja będę mogła :tak:

Angel-najważniejsze, że nie usłyszałaś niczego złego...Moja bratowa także rodziła w UK i bardzo narzekała na opiekę w trakcie ciąży, a w zasadzie na jej brak (zresztą jak na całą służbę zdrowia, której mottem jest - 'paracetamol lekiem na całe zło ';-) ) natomiast już sam poród wspomina bardzo dobrze. Opieką w szpitalu była zachwycona, twierdzi, że czuła się jak w prywatnej klinice. Takiego przyjęcia i Tobie zyczę. Co do wywoływania, mam podobne zdanie do Mini. Wolałabym już cc, ale to przecież jest bardzo indywidualna sprawa..:blink:

Ostatnia edycja:
ja mam póki co odczucia zupełnie podobno do przebiegu ciąży z Tymkiem. Też szyjka trzymała twardo aż do 35-36 tyg., potem zrobiło się rozwarcie i zaczęła się skracać. urodziłam w 39tyg., po sekszeniu się:-D
Teraz wyleczę grzybka i spróbuję dotrwać do 38tyg, chyba że mała zdecyduje inaczej. Mi na jej wadze najbardziej zależy, znaczy żeby nie była bardzo duża, bo bardzo boję się powtórki z porodu z Tymkiem. A jeśli będzie drobniejsza to może nie utknie w kanale...
Mini - oj tak, moja gin jest totalnie szalona:-D:-D jak to stwierdziła na pożegnanie: "to za dwa tygodnie ktg i molestowanko.. znaczy przeze mnie, bo mąż może już wcześniej":-D
z radości kupiłam dziś wodę i herbatniki do torby szpitalnej:-D także mam już absolutnie wszystko:-D

Ja mialam wywolywane dwa porody.
Jeden w 35 tyg skonczonym drugi w 38.
Pierwszy dlatego ze wody mi pociekly i po badaniach stwierdzili ze trzeba zakonczyc ciaze.
Tak jak rano dostalam fenoterol i isoptin tak o 12 podlaczyli oksy i sie zaczela jazda.
O 20 pecherz pekl a maly urodzil sie o 21.35

Drugi bylo tylko sprawdzenie jak maly bedzie reagowal na skurcze, jak tutaj mialam szyjke zachowana i nie bylo rozwarcia po podlaczeniu kroplowki z oksy o 11, o 12 pekl pecherz i mialam rozwarcie na 4 cm. Maly urodzil sie o 14.05
Przy pierwszym mialam rozwarcie i krotka szyjke.
Ja zle wywolywania nie wspominam pewnie dlatego ze mnie nie meczyli, a o CC blagalam jak mialam skurcze i rady nie dawalam.

reklama
Do góry