reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

kamila w ciągu dwóch tygodni chyba dzidziuś nie tyje za wiele ... więc może nie zrobi to aż takiej dużej różnicy w wadze dziecka ....

reklama
Ja nie pamietam ale dziecko najwiecej tyje w ostatnim miesiacu ciazy bodajrze nawet 200g na dzien.

Ivi-doskonałe wiadomości! Mała zdrowo i proporcjonalnie rośnie i to jest najważniejsze :-) no i zazdroszczę..
Szykujemy się już na ostro :-D dostałam też zgodę na (znów cytat) sekszenie się ile wlezie:-D
..ja mam zakaz, bo szyjka podobnej długości do Twojej, miękka i mam około 1cm rozwarciem..no ale to dopiero poczatek 34tego tyg. Może za dwa tyg i ja będę mogła :tak:

Angel-najważniejsze, że nie usłyszałaś niczego złego...Moja bratowa także rodziła w UK i bardzo narzekała na opiekę w trakcie ciąży, a w zasadzie na jej brak (zresztą jak na całą służbę zdrowia, której mottem jest - 'paracetamol lekiem na całe zło ';-) ) natomiast już sam poród wspomina bardzo dobrze. Opieką w szpitalu była zachwycona, twierdzi, że czuła się jak w prywatnej klinice. Takiego przyjęcia i Tobie zyczę. Co do wywoływania, mam podobne zdanie do Mini. Wolałabym już cc, ale to przecież jest bardzo indywidualna sprawa..:blink:

Ostatnia edycja:
ja mam póki co odczucia zupełnie podobno do przebiegu ciąży z Tymkiem. Też szyjka trzymała twardo aż do 35-36 tyg., potem zrobiło się rozwarcie i zaczęła się skracać. urodziłam w 39tyg., po sekszeniu się:-D
Teraz wyleczę grzybka i spróbuję dotrwać do 38tyg, chyba że mała zdecyduje inaczej. Mi na jej wadze najbardziej zależy, znaczy żeby nie była bardzo duża, bo bardzo boję się powtórki z porodu z Tymkiem. A jeśli będzie drobniejsza to może nie utknie w kanale...
Mini - oj tak, moja gin jest totalnie szalona:-D:-D jak to stwierdziła na pożegnanie: "to za dwa tygodnie ktg i molestowanko.. znaczy przeze mnie, bo mąż może już wcześniej":-D
z radości kupiłam dziś wodę i herbatniki do torby szpitalnej:-D także mam już absolutnie wszystko:-D

Ja mialam wywolywane dwa porody.
Jeden w 35 tyg skonczonym drugi w 38.
Pierwszy dlatego ze wody mi pociekly i po badaniach stwierdzili ze trzeba zakonczyc ciaze.
Tak jak rano dostalam fenoterol i isoptin tak o 12 podlaczyli oksy i sie zaczela jazda.
O 20 pecherz pekl a maly urodzil sie o 21.35

Drugi bylo tylko sprawdzenie jak maly bedzie reagowal na skurcze, jak tutaj mialam szyjke zachowana i nie bylo rozwarcia po podlaczeniu kroplowki z oksy o 11, o 12 pekl pecherz i mialam rozwarcie na 4 cm. Maly urodzil sie o 14.05
Przy pierwszym mialam rozwarcie i krotka szyjke.
Ja zle wywolywania nie wspominam pewnie dlatego ze mnie nie meczyli, a o CC blagalam jak mialam skurcze i rady nie dawalam.

reklama
Do góry