reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

tunia nie, od samego poczatku mamy tylko macanie brzuszka, mierza dlugosc macicy sprawdzaja cisnienie siski i 2 razy mamy robione badanie krwi +2 usg na cala ciaze chyba ze jest cos nie tak to dochodza dodatkowe badania tak jak u mnie

reklama
mini- niewiem czy duze jest ryzyko, ale caly czas mialam wrazenie ze dzidzia bedzie spora (ja bylam ogromna 4.600) i ta moja polozna tyz powiedziala ze beby male niebedzie,,, ale bez usg to ciezko cos powiedziec a tak owego juz miec nie bede

tunia- nie nie pilnuja tu szyjki... nikt mniedzy nogi ci nie zaglada.....

byłam i powróciłam :) KTG ładne, mała zdrowiutka, ok 2600g, rozrabia jak zawsze:) Główką mocno napiera na dół. Moja szyjka z kolei już puszcza.. Skrócila się z 3,7 do 2,6, jest mniamuśna, mięciutka i milusia jak pianki marchallow (słowa mojej szalonej gin) i jest już lekkie rozwarcie. Także.. Szykujemy się już na ostro :-D dostałam też zgodę na (znów cytat) sekszenie się ile wlezie:-D No i przesunęła mi wizytę z 22lutego na 15 lutego (o ile dotrwam;) ).
Aha - GBS ujemny, ale grzybek powrócił więc znów potraktowałą mnie fioletem.. no i globulki wracają:)

Ivi ale masz szaloną ginekolog :-D
wieści super , mąż chyba zadowolony najbardziej :-D

Kamila
nie martw się na zapas , na pewno nie dadzą Ci się męczyć ... a Anglii chyba mają dużo większe zaplecze jeśli chodz o znieczlenia a jak będzie coś nie tak to pewnie wezmą Cię na CC :tak:

ivi super ze po wizycue dobrze i ze juz mozesz sie szykowac a ginekolog masz 1 klasa, widze ze malutka w te 4 tyg tak strasznie nie przybrala czyli bedzie malusia:)

Kamila a ile ma twój maluszek wagi ?
Ja myślałam zę mój będzie duży a ja ostatnio przez 1,5 miesiąca 2 kg i maluch w tym niecały 1kg wiec wychodzi mi sredniaczek z jednej strony się ciesze a z drugiej zastanawiam sie czemu mało teraz nabiera i martwie .
Pisałam posta i tak go wysyłałam że napisałyście 2 strony

Ostatnia edycja:
ivi- super info :) no ciekawa jestem kiedy sie rozpakujesz:happy:

mini- no wlasnie ja cgyba bym wolala zeby wywolali z dwa tyg wczesniej nic cc , no ale poczekamy zobaczymy:happy2:

reklama
Gdzieś ostatnio trafiłam na jakieś badania (hamerykańskie;-)), że problemy z szyjką dotyczą maksymalnie 10% ciąż i w większości objawy niewydolności szyjki są widoczne przed 20 tygodniem ciąży (tu chyba im chodziło o skurcze jako objaw, ale nie jestem pewna, a nie mogę teraz tego znaleźć). No i oczywiście największym wskazaniem do ewentualnego kontrolowania szyjki są problemy w poprzedniej ciąży.
Ile w tych badaniach prawdy - cholera wie;-).

Do góry