reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

tunia nie, od samego poczatku mamy tylko macanie brzuszka, mierza dlugosc macicy sprawdzaja cisnienie siski i 2 razy mamy robione badanie krwi +2 usg na cala ciaze chyba ze jest cos nie tak to dochodza dodatkowe badania tak jak u mnie

reklama
mini- niewiem czy duze jest ryzyko, ale caly czas mialam wrazenie ze dzidzia bedzie spora (ja bylam ogromna 4.600) i ta moja polozna tyz powiedziala ze beby male niebedzie,,, ale bez usg to ciezko cos powiedziec a tak owego juz miec nie bede

tunia- nie nie pilnuja tu szyjki... nikt mniedzy nogi ci nie zaglada.....

byłam i powróciłam :) KTG ładne, mała zdrowiutka, ok 2600g, rozrabia jak zawsze:) Główką mocno napiera na dół. Moja szyjka z kolei już puszcza.. Skrócila się z 3,7 do 2,6, jest mniamuśna, mięciutka i milusia jak pianki marchallow (słowa mojej szalonej gin) i jest już lekkie rozwarcie. Także.. Szykujemy się już na ostro :-D dostałam też zgodę na (znów cytat) sekszenie się ile wlezie:-D No i przesunęła mi wizytę z 22lutego na 15 lutego (o ile dotrwam;) ).
Aha - GBS ujemny, ale grzybek powrócił więc znów potraktowałą mnie fioletem.. no i globulki wracają:)

Ivi ale masz szaloną ginekolog :-D
wieści super , mąż chyba zadowolony najbardziej :-D

Kamila
nie martw się na zapas , na pewno nie dadzą Ci się męczyć ... a Anglii chyba mają dużo większe zaplecze jeśli chodz o znieczlenia a jak będzie coś nie tak to pewnie wezmą Cię na CC :tak:

ivi super ze po wizycue dobrze i ze juz mozesz sie szykowac a ginekolog masz 1 klasa, widze ze malutka w te 4 tyg tak strasznie nie przybrala czyli bedzie malusia:)

Kamila a ile ma twój maluszek wagi ?
Ja myślałam zę mój będzie duży a ja ostatnio przez 1,5 miesiąca 2 kg i maluch w tym niecały 1kg wiec wychodzi mi sredniaczek z jednej strony się ciesze a z drugiej zastanawiam sie czemu mało teraz nabiera i martwie .
Pisałam posta i tak go wysyłałam że napisałyście 2 strony

Ostatnia edycja:
ivi- super info :) no ciekawa jestem kiedy sie rozpakujesz:happy:

mini- no wlasnie ja cgyba bym wolala zeby wywolali z dwa tyg wczesniej nic cc , no ale poczekamy zobaczymy:happy2:

reklama
Gdzieś ostatnio trafiłam na jakieś badania (hamerykańskie;-)), że problemy z szyjką dotyczą maksymalnie 10% ciąż i w większości objawy niewydolności szyjki są widoczne przed 20 tygodniem ciąży (tu chyba im chodziło o skurcze jako objaw, ale nie jestem pewna, a nie mogę teraz tego znaleźć). No i oczywiście największym wskazaniem do ewentualnego kontrolowania szyjki są problemy w poprzedniej ciąży.
Ile w tych badaniach prawdy - cholera wie;-).

Do góry