reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

tunia a moze sie upomnij mi moja daje bez mojej prozby dala kropeczke potem sie niedala zlapac wiec zdiecia niemialam i teraz z 16 tygodnia mialam ale wiecie co wam powiem moj synek w co prawda 15 tygodniu byl duzo mniejszy porownalam dzisiaj zdiecia i masakra z tej mojej malej to zniely wielkolod ;)

reklama
No ja niestety nie dostalam jeszcze ani razu zdjecia dzidzi i nie wiem dlaczego.
jezu az wierzyc sie nie chce!

masakra z tej mojej malej to zniely wielkolod ;)
hehe :-) niech rośnie zdrowo

Najwazniejsze zostalo jednak stwierdzone: główka odpowiednich rozmiarów, serduszko bije, długosc 13 cm, między nóżkami coś było widać :D, ale znacznie gorzej niż przy okazji ostatniej wizyty. Tzw. połówkowe będę miała w 23 tygodniu.
ale super :))) gratulacje dobrych wiesci

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja też tak jak tunia chodze panstwowo i miałam 2 razy robione usg tylko ze jedno wlasnie przypadkiem bo akurat wychodził ten tydzien usg genetycznego i gin raz dwa zrobił nawet to minuty nie zajeło :/ chyba w sumie tylko na dzidzie popatrzec chciał czy wszystko ok, a tez nie ma sug w gabinecie tylko dopiero musze isc do innej przychodni sie zapisac i sie czeka jedynie tak jak ostatnio po wizycie kazał mi podejsc tam do tej innej przychodni i własnie patrzył na dzidzie wiec zapisywac sie nie musiałam ale tak własnie jest ze panstwowo przysługuje usg tylko 3 razy :/ dlatego na usg chodze prywatnie kiedy chce :p

gagucha super ze wszystko ok:-)
Teraz pewnie juz mu nie popuszcze jak pojde na usg i napewno sie upomne!Bo wszyscy mnie pytaja o zdjecie dzidzi a ja mowie ze nie dostalam:-(

No ja niestety nie dostalam jeszcze ani razu zdjecia dzidzi i nie wiem dlaczego.

jezu az wierzyc sie nie chce!

ja też jeszcze nie mam fotki. W 3 tc nie było nawet jeszcze kropki widać, w 8tc tusz w drukarce się skończył i nie mogliśmy wydrukować. potem USG nie miałam, będę mieć dopiero teraz w 22 tc. i jakos specjalnie nie rozpaczam. Z ciążą wszystko ok, a że fotki usg jeszcze nie ma, to trudno - przecież czy to jest az tak ważne? Z pierwszej ciązy mam jedynie fotkę kropki z 5 tc - potem już nie dostawałam i jakos tez nic się nie stało :sorry: jedynie mój M poszkodowany, bo porzednio na każdą wizyte ze mną chodził, a teraz ani razu nie był i maluszka jeszcze nie widzal, ale chcemy razem na prywatne połówkowe jechac, to zobaczy juz naszego brzdąca ;-)

Tunia a może upomnij sie o fotkę przy najbliższej wizycie jeśli Ci na fotkach zależy, bo czasem lekarze to niedomyślni są :tak:

z tymi wielkościami to różnie
moje wszystkie dzieci były spore,najmniejsza to Klaudia była miała tylko 53 cm i waga 3550 Bartosz 59 cm i Aga 54 cm

gagucha gratulacje dobrych wiesci :)
miska umnie byly same malizny siostry dzieci mialy po 2,5 a synek mial 2,30 wiec malutenki byl a zaledwie 52 cm wsyztskie jak sie urodzil moj skrab to wsyztcy ze wielki duzy i wogole nastepna byla siostra z cora iala cos kolo 4 kg i 55 cm dluga :) wiec tez do mlych nienalezala ;) a szwagierka idzie jutro na cesarke i ja lekarz pocieszyl ze niedala by rady urodzic naturalnie maly ma ponad 4 kg MASAKRA ciekawe czy sie sprawdzi okaze sie jutro :)

Gagucha super wieści :tak:

Miśka
Borys ma wpisane w książeczkę 3350 i 60 cm :-D ale chyba był krótszy bo wchodził w rozmiar 56 :tak:

Bozienka powodzenia dla siostry , daj znać jak jej poszło :tak:

reklama
Do góry