reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

ja mam wizytę jutro, pewnie pojadę ok 17 a wejdę do gabinetu po21... Ale u mojej ginki wizyta trwa z 40min, wiec warto czekać:) kolejki też ma niesamowite i już nie przyjmuje nowych pacjentek na nfz od dwóch lat, bo nie wyrabia:(

reklama
mój gin co prawda ma swój aparat ale taki stary że nic nie widać na nim ;D na usg prywatnie chodzę, mam płytkę ze swoją dzidzią, którą w każdej chwili mogę sobie puścić ;) ale już bym chciała zobaczyć jak dziecko urosło, niedługo czeka mnie połówkowe ale właśnie nie wiem czy się już zapisywać czy jeszcze poczekać, w przyszłym tyg zaczynam 18 tydz i ten prywatny lekarz mówił ostatnio, że już po 18 mogę przyjść do niego a mój lekarz prowadzący pewnie będzie mówił, że później, on w ogóle myśli że moja ciąża jest tydzień młodsza, bo tak mu jego sprzęt pokazuje ;D chociaż już na 1 usg było wiadomo że tak nie jest, on wie o tym i przyznał mi rację, że jego aparat jest gorszy ale cały czas sobie zapomina

Ostatnia edycja:
heehhe renia to wydrokuj mu karteczke ze twoja ciaza niejest mlodsza tylko on ma aparat do .... :) umnie znowu jest strasza o tydzien i 4 dni moja ginka twierdzi ze wszystko jest dobrze ze malenstwo jest duze bo takto wszytsko idzie zgodnie z bplanem wiec niewiem czy sie juz martwic czy dopiero pod koniec jak ja urodze hehe ;) co prawda z synkieim niemialam problemu a wazy 3,5 kg mierzy 54 cm wiec do malych nienalezal a i obeszlo sie bez naciecia :) walczylam o to do konca hehe ;)

ja pewnie tez bym miala usg zadziej ale ja niemam zaufania do lekarzy ze tak powiem panstwowych przejechal sie juz nanich nieraz i teraz wole dmuchac na zimno i chodze prywatnie a na wizyte 60 zl zawsze znajde pieniazki a za badania no niesttey trzeba placic albo isc do lekarza zeby przepisal skierowanie niekazdy chetnie przepisuje ale jak sie ladnie poprosi i nastraszy ze go myszy zerzreja jak kobiecie wciazy odmowi to skutkuje hehehehe.Ja uciekam sie kompac cos ugotowac chyba ;) i bede sie stresowac dalej ;) ale i tak wiem ze wsyztsko dobrz ebedzie :)

Ja chodze tez panstwowo i niestety nie mam na kazdej wizycie usg, po wyjsciu z gabinetu ide ze skierowaniem zapisac sie na usg.
wiecie co...mnie sie to w glowie nie miesci! ja chodze do kliniki prywatnie ale wlasnie ostatnio mialam dyskusje ze swoim doktorem o usg...On uwaza ze to jest obowiazkiem lekarza czy prywatnego czy nie aby zrobic USG i dac matce zdjecie...nie zyjemy do licha 10 lat wstecz!:confused2:

reklama
Ja równiez chodze prywatnie, co wizytę mam USG. Wczoraj m.in... :) Niestety badanie nie bylo takie dokladne jak jeszcze 5 tyg temu... Lekarz dysponowal sprzetem kiepskiej jakosci, w dodatku okazalo się, ze 18 tydzien nie jest "najszczesliwszy" jesli chodzi o USG. Dopochwowo niewiele już widać, przez brzuchol za to - JESZCZE nie widać wszystkiego dokladnie. Najwazniejsze zostalo jednak stwierdzone: główka odpowiednich rozmiarów, serduszko bije, długosc 13 cm, między nóżkami coś było widać :D, ale znacznie gorzej niż przy okazji ostatniej wizyty. Tzw. połówkowe będę miała w 23 tygodniu. Bardzo się cieszę, że wszystko przebiega zgodnie z planem. Zyczę pozostałym dziewczynom podobnych, pozytywnych wieści :)

Do góry