reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Patka po cc chyba ciut szybciej kończy się czyszczenie macicy... ale to dużo zależy od organizmu. Oby tabletki pomogły i wszystko tam do końca sie czyściło :tak:

Grtauluje udanych wizyt i trzymam kicuki za następne

Ja dziś byłam juz na ostatniej wizycie - z maluszkiem wszystko dobrze, serduszko pieknie bije, tylko leniuch wyjśc nie chce. Jak do piątku nie urodzę, to mam się połozyc do szpitala na patologię, zeby byc pod stała obserwacją. W wybranym przeze mnie szpitalu nie wywołują niepotrzebnie, więc jak nic sie nie ruszy, to przez 1,5 tyg. na patologii poleżę - normalnie masakra... dlatego birę się za nakłanianie malucha, co by do piątku wyszedł...

reklama
Dziewczyny wróciłam od poloznej , skierowanie do szpitala na ktg, dzwonili scan ( USG) na dziś na 4 wiec mam jechać na 2 i załatwić wszystko pokoleji ... Maly sie nie bardzo dziś rusza znowu ... Ehhh napędza mi tylko strachu, położna sprawdzila i mówi ze serduszko ok, jechać na badania i sie nie martwić, ale weź sie nie martw - trzymajcie kciuki odezwę sie ze szpitala ...
Miłego dzionka i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

spokojnie agusia stres nie pomaga... pewnie dla tego mały nie chcę się ruszać ;-) pomyśl że o 4 go zobaczysz :-) i będziesz spokojniejsza :-)

Agusia trzymamy mocno kciuki i czekamy na wiesci!

Mata nie denerwuj sie, masz zle wspomnienia z pierwszej indukcji ale to nie jest regula.. starac sie by wyszedl sam, ale jak sie nieuda to na spokojnie najwazniejsze , ze bedziesz pod dobra opieka :)

Agusia nie denerwuj się, podobno tak jest że przed wyjściem maluchy często właśnie się uspokajają i mniej ruszają
MaMi ach Ty ufna istoto, życzę aby lekarz się nie pomylił
Mata no to na piłeczkę poskakać, męża pomęczyć, okna pomyć itd

reklama
agusia będzie dobrze - w końcu jak widać jesteś pod dobrą opieką

MaMi czyli jednak nie chcesz czekać do terminu ;-)

mata nic się nie martw - ostatecznie patologia = stała kontrola czy wszystko ok, a mi położna i gin mówiła, że jak nie będzie wyraźnych przesłanek do wywoływania, to mogę się nie zgodzić na indukcję, więc...
No i może jednak ostatecznie mały posłucha mamy i wyjdzie wcześniej, czego Ci z serca życzę

Do góry