reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

trawa nie mart sie ja jestem juz 2 tydzien na antybiotyku spoko teraz maluszka juz nic nie szkodzi az tak jakby to bylo na poczatku,
ja ciesze sie ze juz za tydz z tego co mowila polozna to o tej porze bede jechac z Malym do domku :)

reklama
K&M Dzięki za wsparcie - naprawdę zmartwiłam się tymi wynikami aż spać nie mogłam. Mam nadzieje, że antybiotyk pomoże.
Cudna masz perspektywę - za tydzień już z Maluszkiem w domku - cudnie!!!

Kobietki nam polozna na szkole rodzenie mówiła ze lepiej wyleczyc wszelkie infekcje bo potem jak sie peknie albo trzeba nacinac krocze to moge byc problemy bo szwy pekaja, albo rana dluzej sie goi wiec nie ma co sie martwic tylko jak lekarz zalecil to brac i juz. A skoro tunia nie ma lekow to widocznie az takiej tragedii nie ma - glowy do gory!!

K&M masz cesarke w dniu mojego terminu ;-) fajnie ze zaraz będziesz miała malenstwo przy sobie :)

Trawa lepiej fakt niech wyłącza wszystkie infekcje , a tez słyszałam ze duomox bezpieczny jest - głowa do góry :) lekarze nie dali by czegoś co miałoby zaszkodzić .

widze, ze wiekszosc wizyt udanych ;-)
trawa- ja doktorek ci to dal, to zapewne wie co robi...
agusia- szczesciaro tyle badan na wyspach miec zrobionych, jakies wzgledy masz chyba... ja mam wizyte za tydzien i nic specjalnego dla mnie nie szykuja... bede chodzic w tej ciazy do maja.........

K&M - o wow! za tydz w domu z maluszkiem;-) fajowo,oby wsio poszło sprawnie!
Trawa - ja w 1wszej ciąży 3 razy na Duomoxie byłam - to jedyny bezpieczny antybiotyk - tak mi przynajmniej mówiono. Nie martw się, będzie wsio dobrze!

jejciu a ja w środę do lekarza:sorry: ciekawe jak tam dotrę, bo w weekend 2 razy musiałam kierować autem i oba razy mnie skurcze zaczęły łapać:baffled: ja tam się nimi nie przejmowałam specjalnie i mi nie przeszkadzały ale jednak już mam strach, bo niech mnie chwyci cholibka jakoś mocniej......:eek: niby tylko 15km, ale ale - e sama nie wiem. Teraz cykam,bo mnie chyba wtedy złąpało coś tam, a w 1wszej ciąży to do samiuśkiego końca jeździłąm sama - w 41tyg ciąży, dzień przed porodem sama jeździłam pół dnia:baffled:

widze, ze wiekszosc wizyt udanych ;-)
trawa- ja doktorek ci to dal, to zapewne wie co robi...
agusia- szczesciaro tyle badan na wyspach miec zrobionych, jakies wzgledy masz chyba... ja mam wizyte za tydzien i nic specjalnego dla mnie nie szykuja... bede chodzic w tej ciazy do maja.........

badania szczerze powiem sa ok, nie nazekam na opieke , ale moje dziecie za nic nie chce sie wykluc :( narazie sie obudzil i zaczal kopac, a juz mialam telefon w reku zeby do szpitala dzwonic ... mam nadzieje ze bedzie sie ruszal i bedzie wszystko ok.

reklama
Dziewczyny zupełnie nie zaprzątajcie sobie głowy tymi antybiotykami..
Kochane lekarz przeciez w zyciu by Wam nie przepisał nic co by mogło zaszkodzic..
W extremalnych chorobach zapewne jak nie istnieja inne leki to by uprzedzili, ze jest jakas szansa..
Ale nie przy podawaniu jakich antybiotyków, przeciwbólowych.. Wiedza dobrze co i w jakiej dawce podać ciężarnej - naprawdę ;)
Ja w szpitalu mialam i antybiotyki ( ale procz augumentinu nie pamietam co jeszcze), przeciwbolowe i zareczano mi, ze sa to odpowiednie leki i podawane w takich dawkach by nic nie wplynelo na dziecko.
Przeciez nie podali by Wam za plecami czegos szkodliwego! :baffled:

Wiec głowa do góry to juz koniec! :tak:

No i kolejna wazna sprawa, ze wiadomo najlepiej nie brac nic w I trym kiedy wszystko sie rozwija.. A II czy wogole teraz to spokojnie :)

Do góry