reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

O, agusia no to bardzo ładne wieści :tak: &&&&&& za szybki postęp i jeszcze szybszą akcję ;-)

A ja dziś u gin - tętno, ciśnienie w porząsiu, locik-samolocik w porząsiu, tylko GBS nie w porząsiu, bo dodatni, ale odpowiednio zdiagnozowany włącznie z tym, czym go potraktować należy.
No nic złego, ale prysnęła moja nadzieja na uniknięcie wenflonu :unsure::oo2: - bo ja nie znoszę igieł :hmm::huh: No, ale dla dobra maluszka wszystko - mamusia będzie dzielna i da się pokłuć, co by mogli antybiotyk zapodać.... Ech.... Za dobrze mi do tej pory szło :baffled:
Następna wizyta za dwa tygodnie (no, dokładnie 19.03, a termin niby na 21.03), w międzyczasie badamy jeszcze krew i siku.
I zostałam poinstruowana, że jakby wody odeszły, albo działo się coś niepokojącego, to mam do szpitala pędzić, bo po to on jest, żeby wszystko dokładnie sprawdzić, a nie się niepotrzebnie stresować :-D No jakbym nie wiedziała...

reklama
Żyć nie umierać Aga :-) Trzymam kciuki dawaj znac jak sie cos by zaczelo :-)
Ojej oddalabym wiele za badanie, czy tam cokolwiek sie ruszylo, skróciło, rozpulchnilo... :sorry2:
Ja tu licze na szybsze rozwiazanie a moge byc zamknieta na 4 spusty :confused2:

Dzisiaj mija mój termin porodu. Byłam w szpitalu na ktg, niestety nie wykazało skurczy. Jutro muszę ponowić badanie, gdyż malutka była mało ruchliwa, więc kazali jutro przyjechać ponownie. Szyjka długa i zamknięta, rychły poród mi nie grozi a szkoda :-( Po badaniu zaczęłam mocno plamić, czy Wy też tak macie? Po wcześniejszych badaniach nie plamiłam. Martwię się tym trochę.

Loma nie masz się czym martwić - plamienie po badaniu na tym etapie ciąży to nic nadzwyczajnego - chyba, że byłaby to żywo jasnoczerwona krew i byłoby jej dużo - wtedy IP, ale plamienie jest normalne

Vill a Ty witaj w naszym klubie GBSa ;-) ;-)
Wenflon to juz dla mnie najwiekszy pikus swiata po tym co mnie nakłóto w szpitalu :-D Naprawde tak jak przezywalam pobranie krwi w uk przed wyjazdem...a tam nie mialy po dniach juz miejsca na wklucie, czasem zmieniano mi wenflony dwa razy dziennie ...eee szkoda gadac ;-) Ale idzie sie przyzwyczaic do wszystkiego jak trzeba..

Loma ojej po terminie i taka pozamykana?? Skaczesz cos, firanki itp? :)

Agusia, Vill super ze wizyty udane i ze wszystko ok, u mnie GBS ujemny, rozwarcie na 3cm wiec cos dalej ruszyło, ginek pogrzebał jeszcze mocniej zeby cos sie zaczęło dziać, kazał męża wziąć do roboty ( do łożka) i że jutro bądz w niedziele zaprasza mnie na porodówke jak coś :))) zobaczymy jak to bedzie, oprócz tego serce małej wali jak dzwon, siku takie se bo cukier wyszedł, bilirubina i krew wyszły ok, więc teraz czekam na rozwój wydarzen :))

No i ja mam juz wyniki wszystko ok:-)hemoglobina 12.7 jak u konia:-)nawet siku mi wyszlo ok jak nie u mnie:-Da tsh slicznie spada no przesympatyczne wiesci:-)

Dziewczynki trzymam kciuki zeby wkoncu zaczelo sie cos dziac bo domyslam sie ze juz chcecie:-D

lastpetunia no to zmiataj z forum do łóżkowic, oczywiście w towarzystwie męża - pracujcie miło nad dalszym rozwieraniem ;-):-) Kciuki za pomyślny rozwój wydarzeń.

tunia no to rewelacja :-D

Tunia głupolu widzisz jak jest dobrze, czego stresisz ;-)
Last noo to lecimy z koksem :-D

My juz chyba wszystkie w terminie odpowiednim? Mamy kogos tak z samego konca 31 marzec??

Ja moze tez meza zmecze po pracy sluchajcie jak mnie tak sie dzieje cos tam na dole :zawstydzona/y:

reklama
Vill niestety muszę czekać na męża bo pojechał do szkoły na poprawkę wgzaminu (75km) od mojego miasta i niestety muszę czekać na niego ale mam nadzieje ze wróci za niedługo :))

Do góry