reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

O, agusia no to bardzo ładne wieści :tak: &&&&&& za szybki postęp i jeszcze szybszą akcję ;-)

A ja dziś u gin - tętno, ciśnienie w porząsiu, locik-samolocik w porząsiu, tylko GBS nie w porząsiu, bo dodatni, ale odpowiednio zdiagnozowany włącznie z tym, czym go potraktować należy.
No nic złego, ale prysnęła moja nadzieja na uniknięcie wenflonu :unsure::oo2: - bo ja nie znoszę igieł :hmm::huh: No, ale dla dobra maluszka wszystko - mamusia będzie dzielna i da się pokłuć, co by mogli antybiotyk zapodać.... Ech.... Za dobrze mi do tej pory szło :baffled:
Następna wizyta za dwa tygodnie (no, dokładnie 19.03, a termin niby na 21.03), w międzyczasie badamy jeszcze krew i siku.
I zostałam poinstruowana, że jakby wody odeszły, albo działo się coś niepokojącego, to mam do szpitala pędzić, bo po to on jest, żeby wszystko dokładnie sprawdzić, a nie się niepotrzebnie stresować :-D No jakbym nie wiedziała...

reklama
Żyć nie umierać Aga :-) Trzymam kciuki dawaj znac jak sie cos by zaczelo :-)
Ojej oddalabym wiele za badanie, czy tam cokolwiek sie ruszylo, skróciło, rozpulchnilo... :sorry2:
Ja tu licze na szybsze rozwiazanie a moge byc zamknieta na 4 spusty :confused2:

Dzisiaj mija mój termin porodu. Byłam w szpitalu na ktg, niestety nie wykazało skurczy. Jutro muszę ponowić badanie, gdyż malutka była mało ruchliwa, więc kazali jutro przyjechać ponownie. Szyjka długa i zamknięta, rychły poród mi nie grozi a szkoda :-( Po badaniu zaczęłam mocno plamić, czy Wy też tak macie? Po wcześniejszych badaniach nie plamiłam. Martwię się tym trochę.

Loma nie masz się czym martwić - plamienie po badaniu na tym etapie ciąży to nic nadzwyczajnego - chyba, że byłaby to żywo jasnoczerwona krew i byłoby jej dużo - wtedy IP, ale plamienie jest normalne

Vill a Ty witaj w naszym klubie GBSa ;-) ;-)
Wenflon to juz dla mnie najwiekszy pikus swiata po tym co mnie nakłóto w szpitalu :-D Naprawde tak jak przezywalam pobranie krwi w uk przed wyjazdem...a tam nie mialy po dniach juz miejsca na wklucie, czasem zmieniano mi wenflony dwa razy dziennie ...eee szkoda gadac ;-) Ale idzie sie przyzwyczaic do wszystkiego jak trzeba..

Loma ojej po terminie i taka pozamykana?? Skaczesz cos, firanki itp? :)

Agusia, Vill super ze wizyty udane i ze wszystko ok, u mnie GBS ujemny, rozwarcie na 3cm wiec cos dalej ruszyło, ginek pogrzebał jeszcze mocniej zeby cos sie zaczęło dziać, kazał męża wziąć do roboty ( do łożka) i że jutro bądz w niedziele zaprasza mnie na porodówke jak coś :))) zobaczymy jak to bedzie, oprócz tego serce małej wali jak dzwon, siku takie se bo cukier wyszedł, bilirubina i krew wyszły ok, więc teraz czekam na rozwój wydarzen :))

No i ja mam juz wyniki wszystko ok:-)hemoglobina 12.7 jak u konia:-)nawet siku mi wyszlo ok jak nie u mnie:-Da tsh slicznie spada no przesympatyczne wiesci:-)

Dziewczynki trzymam kciuki zeby wkoncu zaczelo sie cos dziac bo domyslam sie ze juz chcecie:-D

lastpetunia no to zmiataj z forum do łóżkowic, oczywiście w towarzystwie męża - pracujcie miło nad dalszym rozwieraniem ;-):-) Kciuki za pomyślny rozwój wydarzeń.

tunia no to rewelacja :-D

Tunia głupolu widzisz jak jest dobrze, czego stresisz ;-)
Last noo to lecimy z koksem :-D

My juz chyba wszystkie w terminie odpowiednim? Mamy kogos tak z samego konca 31 marzec??

Ja moze tez meza zmecze po pracy sluchajcie jak mnie tak sie dzieje cos tam na dole :zawstydzona/y:

reklama
Vill niestety muszę czekać na męża bo pojechał do szkoły na poprawkę wgzaminu (75km) od mojego miasta i niestety muszę czekać na niego ale mam nadzieje ze wróci za niedługo :))

Do góry