reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

JA po wizycie i wiem, że nic nie wiem. OOOO

Ogólnie mały jest już taki duży, że głowica usg go nie objęła i nie wiadomo ile waży:szok::szok::szok:.
Nie zbadała mnie dołem bo to już i tak nic nie da jak zacznę rodzić to zacznę i tyle. JAk jej powiedziałam, że czop rano odszedł to powiedziała, że na tym etapie ciąży w ciągu 24h powinnam urodzić no aleeeeeeeeeee, jak nie urodzę do 12.03:szok::szok::szok: to mam się stawić na oddział. Co do cesarki to nic nie jest pewne w sensie, że wszystko może się zdażyć i decydować będą na bieżąco lekarze przy porodzie, chociaż szanse na sn są małe.
I bądź tu człowieku mądry.
Wód mały ma sporo, ekg dobre i przepływy dobre.
Po wizycie poszłam do biedronki to jak mnie przy kasie w kroku zaciągnęło to myślałam, że się tam przewróce chyba musiałam źle wyglądać bo kasjerka aż do mnie czy mi w czymś pomóc:-D. Ciśnienie na wizycie lipne bo 150/90, ogólnie cały dzień mam skurcze ale takie seeee no i perfidne uderzenia gorąca, że aż mi się słabo robi. Czemu to nie może byc tak, że się człowiek spakuje pójdzie urodzi i z głowy, tylko wszystko taka niespodziewajka z marszu i w stresie.

Ostatnia edycja:
reklama
ah joooo to właśnie nie mogła Ci tam pogmerac zeby przyspieszyc?? To naprawde dziala ej... moja znajoma w 38 tygodniu byla u gina, pomasowal ( podobno jednak ból nie z tej ziemi) i dwa dni potem poszłooooo

Ale czopa nie masz, wez no dzis jeszcze dopraw sie jakimi firankami i podskokami a nocka twoja :-)

ahoj po wizycie już iiii.....
Mala ( w sumie nie taka mała) waży sobie 3200g :) szyjka sie skraca po mału no i rozwarcie na 1cm jest więc cos sie tam dzieje :) po za tym wsio ok :) mała nie chciała dac sobie serduszka zmierzyc skopała Panią doktor ale w koncu zmierzyła i jest bardzo dobrze :) teraz mam tylko czekac :):) no więc sobie czekam...

nusia to dobre wieści
jopal ja tam myślę, że do tego 12.03 to Ty już dawno będziesz dzieciątko tulić
kadza no to czeeeekamy

reklama
jopal to gratuluje wizyty udanej, a dzidzius wcale nie musi byc ogromny bo glowke moze miec bardzo nisko i usg tego nie obejmuje
kadza tobie tez gratuluje czuyli kwestia pewnie kilku dni moze weekendu

Do góry