reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

To ja po mojej wizycie mocz super, cisnienie jak to u mnie wysokie-serduszko bilo miarowo no i dowiedzialam sie ze do 3 tyg bede miec wywolanie,polozna pochwalila moj plan porodowy :) no i zasugerowala ze ten Tens jest polecany jesli chce sie tak naturalnie rodzic ale...jej sie wydaje ze raczej bede miec cc bo jest duza szansa ze cisnienie mi tak podskoczy co bedzie zle dla dziecka i dla mnie, ale z ciekawych info to daja na klate dzidziusia mimo ze cc, chyba ze ja nie bede chiala albo cos bedzie sie dziac to ojciec dostaje na klate:)i bardzo mnie to rozbawilo

reklama
Ewstra a gdzie w warszawie daje dziecko na klate po cc? Bo ja o tym nie slyszalam:( umnie nie daja :( a z cisnieniem nie robia cc tylko wywoluja szybko w 39tyg.i to w 4 szpitalach w ktorych chodze.

Maria - fajnie ze wiesz czego sie spodziewać
Ewstra - dobre wieści , ale nie pozwolą ci spróbować rodzic naturalnie? Bo ja mam wykryte Mala wadę serca i mogę nat tylko ze bedą mnie monitorować ;)

Agusiakemusia ja wlAsnie przez ewentualna wade serca zdecydowalam sie na cc, niby mam wskazania przez kregoslup ale oczywiscie na upartego moge rodzic sn. Ale po echo serca Okazalo sie ze mala ma tam na granicy normy budowe serca i nigdy nie wiadomo co to bedzie i szczerze mnie wciekli ze pozwalaja na porod sn bo to mega obciazenie dla serca dziecka ( w koncu mozna rodzic i 2-3 dni!). Wiec zdecydowalam sie wykorzystac skierowanie na cc i nie kombinowac sn.

Maria to u mnie to ja miałam blokadę w sercu stwierdzona , konsultowalam sie z 2 różnymi specjalistami i stwierdzili ze nie ma przeciwskazan do porodu sn. Mam nadzieje ze bedzie dobrze ;-) maja mnie monitorować tak czy siak .
A Twojej małej bada jakieś badania robić po porodzie?

Maria super zze juz wiesz kiedy zobaczysz malutką i fajnie że wyszło wszystko ok :)
Ewstra super ze również wiesz co i jak odnośnie porodu :) i fajnie że wszystko jest ok :)

Agusiakemusia u mnie stwierdzili nie prawidlowa budowe 3naczyn glownych. Po porodzie beda jej robic echo i usg serca no i badania krwi. Ale uwazaj na to sn lekarze czasem daja d... I musimy sami monitorowac:)trzymam kciuki za was.

nusia gdzie wieści ...??

a ja jutro mam USG Zobacz załącznik 442413

super,czekamy na wieści

Miśka super ze wizyta sie udała :) ja w piatek rózniez miałam rozmwarcie na 2cm i dalej chodze a lekarz powiedział ze do piatku urodze wiec zobaczymy hehe ale w piatek wizyta u gina wiec zobaczymy co on powie jaak dotrwam :)

no nie wiadomo jak będzie może być i już albo za kilkanaście dni,ale skurcze są więc zobaczymy jak będzie

Ja dzis niezly maraton mialam bo o 10 mialam ktg i mala znow sie nie ruszala przez co musialam 1,5h lezec-ale w koncu wszystko ok( jakie tam skoki byly to nIe wiem nigdy bo nie pokazuja nam tylko mowia ze jest ok). Potem o 13 mialam usg i mala urosla do 3050 i ogolnie wyglada ok, troche tak-glowa 35tyg reszta 37-38. Ale wod tyle ile na 39tyg.wiec gotowa do wyjscia. Prosilam jeszcze raz o dokladne sprawdzenie plci bo mowilam jej ze tu u was juz dwie pomylki to sie pani doktor wierzyc nie chcialo ze w dzisiejszych czasach takie kwiatki!
Potem u gin bylam i ona juz mi tam nie zaglada od 3tyg ale po moich mega uplawach stwierdzila ze moga to byc wody ale ze 6.03 mam cc o 8 rano to doszla do wniosku ze raczej dotrzymam tego czasu.
No to 6 mam cc:)

rzeczywiście mały maraton,fajnie ze termin cc już ustalony

To ja po mojej wizycie mocz super, cisnienie jak to u mnie wysokie-serduszko bilo miarowo no i dowiedzialam sie ze do 3 tyg bede miec wywolanie,polozna pochwalila moj plan porodowy :) no i zasugerowala ze ten Tens jest polecany jesli chce sie tak naturalnie rodzic ale...jej sie wydaje ze raczej bede miec cc bo jest duza szansa ze cisnienie mi tak podskoczy co bedzie zle dla dziecka i dla mnie, ale z ciekawych info to daja na klate dzidziusia mimo ze cc, chyba ze ja nie bede chiala albo cos bedzie sie dziac to ojciec dostaje na klate:)i bardzo mnie to rozbawilo

super,że plan porodu przyjęty i wiesz czego możesz sie spodziewać

Maria no to dzis cie ładnie wzdłuż i wszerz przebadali :)) No i masz date świetnie!!Ewstra tez juz wiesz mniej wiecej co cie czeka ;-) No i ciekawe jak bedzie z cc.. tzn wezma Cie np. na wywolywanie i jak cisnienie skoczy to cc czy jeszcze przed beda decydowac??Gdzie jest NUSIA??

reklama
Do góry