reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

trochę jestem przerażona, że mogę jutro wyjść z domu i wrócić już z Grzesiem, mam nadzieję że wszystko dopięte na ostatni guzik.
jak się okaże, że to nie cholestaza to chyba będę skakała pod sufit :tak:
a z tą cukrzycą i wywoływaniem, to w szpitalu uważają że nie ma co sobie dużego dziecka hodować i jak się jest już w terminie to wywołują :crazy:

reklama
a więc tak jak sądziłam, ze chodzi o to, ze malenstwo ma nie urosnąć. W miedzyczasie sie rozeznałam i sama cukrzyca nie jest wskazaniem do wywołana porodu wczesniej - zalezy od praktyki szpitala. jedni wolą właśnie wywolac wczesniej zeby maluch nie rósł... inni tego nie praktykują, bo przeciez nie kazde dziecko duze rośnie pomimo cukrzycy:-))) także...
atomówka -żebyś nie panikowała :p... Nic Ci nie grozi ;-))) po prostu chodzi o wygodę i różną praktykę. Chyba, ze uznają, ze dziecko jest zagrożone z jakiegos powodu - wtedy wywołanie/cc (to oczywiste).. ale o tym dowiadujemy się przeciez indywidualnie podczas wszelkich USG, KTG i innych badań... tak więc spokój na sali Drogie Słodkości:-)))
Kasiulka- jak taka praktyka to moze i dobrze. datę znasz, maluszek bedzie donoszony... jak nie ma na co czekac to nie ma:-))

u mnie skonczy się pewnie na hodowaniu, bo nie mają w zwyczaju wywoływania jak wszystko ok... jeżeli dziecko bedzie za duże to cc... no chyba ze będę tam lazila codziennie i błagała o wywołanie, bo nie chce by malec rósł spory i chce SN!...ale nie... nie będę prosiła o nic takiego:p wyjdzie jak uzna za słuszne, albo jak zajdzie potrzeba. :-)

Ostatnia edycja:
Kasiulka-:szok: to już masz date.

Ludzie co tu się dzieje? WY już tu widzę na wylotkach kobity! jejku - a ja tu się modlę żeby nie było tego wcześniejszego porodu bo ja zupełnie nie gotowa!:no::szok:

w każdym razie cieszę się że mimo jakiś problemów, a jak widzę sporo dziewczyn je ma, jakoś jesteście pozytywnie nastawione i w ogóle:) ludzie to ile babek już wie,że w lutym się rozpakuje????

Ola część dziewczyn ma terminy na początek marca - my na koniec więc to robi prawe miesiąc różnicy ;-). Dla nich początek ltego to jak dla nas początek marca :-D
Także niech rodzą zdrowiutkie , różowiusie maleństwa i niech wracają szybko i dzielą się swoim szczęściem :-)

Kasiulka trzymam bardzo mocno kciuki ... koniecznie nas zawiadamiaj :tak:

Ja też po wizycie już mała waży 2,5 kg :D ło loboga jaki smok , teraz sie nie dziwie ze mi tak cieżko hehe po za tym wszystko ok pozamykane nic sie tam nie dzieje :) Małej chyba dobrze w brzuszku :cool2:
Za dwa tygodnie wizyta będzie robiony posiew no i papiery będziemy do szpitala wypełniac :-) ogólnie waga moja mnie przeraziła 71 kg a zaczynałam od 57 masakraaa normalnie ale doktorka mnie pocieszyła że z 7 kg to samo dziecko i te inne tam "gadżety" hehe :)
Ogólnie wizyta udana :)

Kasiulka ja tez mialam podejrzenie choleostazy w 1ciazy ale okazalo sie pomylka.a zreszta nie beda cie raczej trzymac.bo na karowej 2lata temu wszystkie dziewczyny z choleostaza biegaly do konca ciazy normalnie.
Ivi ja mam wizyte w poradni 8, ale juz mierze i staram sie dietowac.

Co do wzierniki i bolu podczas badania, to ja normalnie mam bol podczas badania a teraz w ciazy to duzo gprzej, ale gin mam dosc delikatna. Ale ja tez jestem 7 m-cy bez seksu:) wiec chyba zaroslam :) a boje sie na maksa tego 1razu chyba umre z bolu:)

Co do wywolywania to w 1ciazy wyprobowalam wszystkie metody wraz z skakaniem na pilce pod sufit i jazda konno tydzien przed terminem- jak maluch nie chce wyjsc to nie ma bata!!!
Biegalam kilometry po schodach, mylam i myje podloge codziennie tylko na kolanach, lykalam cos jeszcze- jakies ziola (ale nie pamietam jakie), malinowa pilam caly 9 miesiac, kapalam sie w wrzatku i NIC:(

reklama
Do góry