reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Tzn co masz na mysli, ze wyniki są w odstępstwie 2 cm??

Mini a mnie tam rybka. Wole tak jak przenosic 10 dni i upocic sie jak swinia zanim woncu zaczna wywolywac :rolleyes2: A z tego co sie tu orientuje gdzie niegdzie w UK przenosic karzą oj dobitnie..
Ale ja z Was wiekszosci namniej taka 'pro natura' jestem, wiec mi to nie przeszkadza zupełnie ;)

Angel to nie chodzi tylko o pro natura :-)
Tylko o to że taki poród jest dużo gorszy i boleśniejszy a i często nie postępuje na tyle szybko i trzeba i tak robić cięcie bo dziecku np zanika tętno , więc jest też bardziej ryzykowny niż w przypadku gdy organizm sam decyduje kiedy to ma nastąpić .
To już bym chyba wolała mieć cesarkę na tzw życzenie :-p

angel- no to wyniki nie najgorsze masz :) fajnie ze juz masz jakis termin... mi z tym wywolywanie powiedzieli ze jezeli dziecko bedzie duze to wywolaja wczesniej... ostatnio uslyszalam ' to dziecko nie bedzie male' ale o wywolywaniu cicho sza... i ja w sumie niewiem co lepsze - gorsze rodzic 4.5kg dziecko czy wywolac 2 tyg wczesniej........

Oj no napewno nie słyszałam by cesarka byla lepszym rozwiazaniem jak wywolywanie :-D Wkoncu jak sie nic nie dzieje najpierw sie wywoluje a ostatecznie tnie, nie na odwrót.
Pozatym gdybanie wystarczy obejrzec sobie te programy porodowka itp co przypadek to inny, to , ze tam na ta porodowke przyjezdzaja z samoistnie pojawionymi skurczami, rozwarciami nie oznacza, ze juz sie udalo i nie trzeba bedzie ingerowac. Niedotlenienie jest akurat niskim zagrozeniem w UK bo to monitoruja caly czas ( w razie czego przyczepiana jest dioda do głowki dziecka ktora daje najlepszy obraz jak sie maluch czuje), bóle? przeciwbólowe ;) cesarka no cóż bywa. Juz mam tak w d* tą angielską sluzbe zdrowia, że 'niech sie dzieje wola nieba' - byle sprowadzili mi na swiat to dziecko jakos;)
A pozatym czekamy na Matę i jej sekrety na temat domowego wywolywania ;))

Kamila nie wiem jak to 'wychodzi w praktyce' ale ja sobie nie wyobrazam rodzic 4,5 kg dzieciaka :/
W PL zreszta moja znajoma miala z gory ustawione cc przez wlasnie podejrzenie, ze dziecko ma tyle. Mialo 4 i jeszcze moglaby dac rade, ale jak sie z gory placi lekarzowi z paniki za taka przyjemnosc to sie nie rezygnuje w ostatniej chwili ;)

no to wiesci dobre-good:tak:

kamila-nie slyszalam ani dobrych opinii o cesarkach a tymbardziej o wywolywaniu-ale jak zwykle to sprawa indywidualna

Ostatnia edycja:
reklama
kamila na jakiej podstawie masz duze dziecko bo tzw zmacaniu brzucha?mi to samo dzis powiedziala a pozniej zobaczyla ze usg bylo robione w poniedzialek i dziecko jest raczej male

Do góry