reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Pinula daj znać, mam nadzieje ze ktg nie wykryje żadnego skurczyka. A nawet jeśli zaczynasz juz 37 tydzien:-) wiec nie jest źle.

ewstra superowo ze ciśnienie niskie. ja też się zastanawiam, jak oni po macaniu brzuszka moga poiwedziec czy dziecko małe czy duże

reklama
Dzieki za kciuki!
Moje wiesci jednak tak fajne i zwiezle jak Miski nie sa.. ( i tu gratulacje dobrych wynikow, zamknietej szyi i co najwazniejsze dorodnego juz dzieciaczka!)
Czekałam sobie te kilka tygodni, tak jak myslalam, by usłyszeć , że jednak uważają, ze nie musze brac zastrzyków ;]
Wsio.
Mocz i krew ( plus w krwi tylko watrobowe nawiazujac do zakrzepu).
Ale drązyłam tak mocno temat tego badania na Group B Streptococcus, ze odrazu pobralam sobie próbkę i wyslal ja do laba, za darmo ;) Wow zaszczyt mnie kopnął :p
No i pozatym ciśnienie ok, mierzenie brzucha, macanie ( "chyba jest główka w dół").

Jedyny pozytyw... to, ze jednak zdecydowanie ciaza o tydzien starsza wiec jestem 33 tydzien + 2 dni.
Termin 19 marzec.... a 21 marca juz zabukowana wizyta w szpitalu na wywołanie jak do tego czasu nie wyjdzie ;)
Nie daja przenosic ciazy, co mnie cieszy bo bardzo chcialam tego uniknac.
Wiec tez zyje od dzis z jakas mniej wiecej wyznaczona data. Max 7 tygodni i mały bedzie :)

Aha ale widziec sie z lekarzem nie widzialam itak..tylko konsultant.

Tunia no cóż, nie wyszłam zbytnio mądrzejsza jak weszłam. Pytanie o szyjke i odp ze jakby cos z nia bylo ni etak to by sie poronilo 16-20 tydzien , wiec dlatego nie badaja..no cóż.. Inne pytania nie zyskały lepszego obrazu postepowania tej sluzby zdrowia ;)
Jedyny pozytyw to ta data i to badanie na GBS rzeczywiscie :)

Pinula koniecznie daj znać co wyszło na KTG ... smska wyślij w razie czego

Angel na jakiej podstawie wywróżyli Ci starszą ciążę ?? :rofl2:

No chryste co za ludzie!!!!
Jak mozna komus powiedziec ze jak by mialo byc cos nie tak to by sie poronilo w tym czy w tym tygodniu, no a gdyby faktycznie byla skrocona ta szyjka to co wtedy...
Zadziwiaja mnie Ci ludzie naprawde.

Tunia juz tylko pokiwałam z niedowierzaniem..bo co by to dalo jakbym spytala jak tak mozna ? Jak mozna czekac we wszystkim na 'najgorsze' i dopiero wtedy cos zrobic przy nastepnej ciazy? Nie lepiej zapobiegac?
Unikac niby chca infekcji badaniami. Buhaha be my quest z moja wieczna infekcja.
No trudno juz nie długo:)

Mini jak to jak, tak jak zawsze macajac :rofl2:
Macica ma 33 cm + wiec tyle mam tyg , A powaznie to usg z 12 tygodnia tutaj tak stwierdzilo ( chociaz to fizycznie nie mozliwe :rofl2: ) i potwierdzilo kazde w PL ;-) Wiec to plus wielkosc macicy mamy termin na 19 ;-) A wywoływanko 21 :)

reklama
no właśnie się zdziwiłam że bez USG Ci wyliczyła :-D Ale jak miałaś USG w 12 tyg to luzik .
Choć to wywoływanie nie przestanie mnie zadziwiać i przyprawiać o dreszcze :-D

Do góry