reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Ewstra - a masz w domu jak mierzyć ciśnienie? żeby kontrolować to częściej niż raz na tydzień? Jeny kobieto błagam uważaj na siebie i malutka... Tylko się już bardziej nie denerwuj!! nie wiem czy wy tam macie melisę? może herbatka z meliski by Ci pomogła się wyluzować troszkę, co? trzymaj się dzielnie - tylko błagam raz jeszcze, jak tylko cokolwiek będziesz czuła nie tak to uderzaj do lekarzy czy szpitala, nie wiem co Wy tam macie, bo bezpieczniej jak będziesz pod stałą kontrolą!! mówili co z porodem w przypadku takiego ciśnienia?

Martka - przestań kobieto czytać bzdury w internecie :) Internet to przekleństwo -szukając, znajdziesz dosłownie każdą chorobę. I na pewno będziesz miała jej objawy!! Więc wyluzuj!! bo nerwy nikomu nie pomogły - a dzieciątku pod sercem tylko szkodzą. Zaufaj lekarzowi i nie czytaj już nic więcej, ok?

reklama
ivi mam i sprawdzam 3xw ciagu dnia jednak dla nich to jest malo istotne bo nie znaja mojego aparatu ze tak powiem a mam herbatke melisa z gruszka bede ja juz kazdego dnia pila, co do porodu to raczej cc ale poczekaja jeszcze 3 tygodnie (20/02)mam usg i wizyte z lekarzem i zobacza czy sie cos zmienilo jak nie to powinni mi wyznaczyc date.Mala taka sliczna raczkami machala do mnie :) wkoncu pokazala buzke ,ten widok mnie tak uspakaja

Pierwsze slysze o jakiejs poloznej:) a niby skad ona ma wiedziec ze ja w ciazy jestem? Gdzie to sie zglasza? Po porodzie Bartka zarejestrowalam go do przychodni i wtedy 1raz przyszla polozna zobaczyc malego i sprawdzic szef po cc-i tyle ile.

Gdybym ja schudla lub nie tyla bylabym w 7 niebie :) przeciez to nue ma nic wspolnego z ciaza:) ja ciagle probuje schudnac a tyje okropnie!

Ja już po wizycie (rzec by się chciało dopiero, bo pomimo umówionej wizyty na 20.00 weszliśmy z 30 min opóźnieniem).
A u lekarza krótko i na temat. Samo badanie ginekologiczne. 100 zł skasowane za 2 min badania. Dłużej się rozbierałam i ubierałam, niż mnie badał.
W każdym razie szyjka zamknięta, nic się na razie nie dzieje. Badanie moczu się lekko poprawiło, więc chociaż jakieś +
Następne spotkanko z doktorkiem 13 lutego :) Ahh jak ja uwielbiam te nasze 5 minutowe pogawędki i wyciąganie portfela na koniec.
Dobrze, że już bliżej końca :)))

reklama
Ewstra... nie rozumiem czemu Ci nie dali leków..
Jak leżałam w PL na tej patologii to na koniec przyszla dziewczyna .no kobieta, ktora zmierzyla sobie w domu i nie pamietam ale gorna byla 170. Wzieli na oddzial i sprawdzali, zaczeli podawac leki odrazu. Spadlo do 140 ale nie dalej, cos jej na noc podlaczali co dozowalo dawke lekow.. Co dalej nie iwem bo wyszlam, ale ostatnie co to bylo, ze sprobuja ja jakos podtrzymac a jak nie to wywołaja ( byla w 36 t bodajze).
Ja mam taki lipny nadgarstkowy i nim sobie codziennie sprawdzam, z tym zartow nie ma...

marusia coz , najwazniejsze, ze sprawdzone, szyjka zamknieta a ty sobie jeszcze poczekasz :p ;)

Do góry