reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

jopal może rzeczywiście niektóre dzieciaczki od razu komunikują, co myślą o naszym świecie. Ale trzymam kciuki, co by Edziu jednak zmienił zdanie i był grzecznym chłopczykiem.

reklama
witam miałam dzis wizyte u ginka no wiec najpierw badanie no i mowi szyjka ladna jeszcze potrzyma troszke potem robi usg i mowi o oo
40 tydzien i 3 dni BPD – wymiar dwuciemieniowy główki, czyli szerokość główki od ciemienia do ciemienia 100mm a
hc obwod główki 326mm 37tydzien
potem meczył sie strasznie bo mam duzy brzuszek i nie chciala nogi pokazac ale sie udało i
fl - długość kości udowej ma 71,9mm i tu tez 37 tydzien
potem brzuszek ac obwód brzucha dziecka 334mm wychodzi na 37ti4dni
A wazy 3254g wiec spaslaczek sie robi ;-)
i z tego wyszlo ze mam w ciagu 3 tyg urodzic a jak nie urodze to mam przyjsc do niego powiedzial ze ktg zrobimy i zaczniemy myslec ale niewiem w jakim sensie ;-) a z usg wychodzi na 6 luty porod zobaczymy co z tego wyjdzie ;-)

Ostatnia edycja:
Atan ojojoj, szczerze zazdroszcze, że jestes juz tak blisko rozwiązania! A córcia ładnie przybiera na wadze, chyba jest już gotowa do wyjścia :-)

Atan no to kawał Amelki masz w brzuchu,kurde no ale wielkie te nasze maluszki już
6 luty nieźle, nieźle zaraz będzie chyba druga marcówka rozpakowana

wedle @ jeden ginek mowil 21 luty drugi 15 luty bo jeden o skonczony 40 tydzien a jeden rozpoczety 40 tydzien liczy .. wiec z nimi zglupiec mozna ;-)
ale powiem wam ze zdziwil mnie calkowicie ... jeszcze zakonczenie badania poleciala krew zemnie i ja w :szok: on mowi wskkakuj spowrotem i bada i mowi nie to tylko szyjke porusz=yl rozwarcie nie poszlo ale spanikowalam p;owiedzial ze jak do wieczora bedzie kapac to mam jechac specjalnie wkladke mam ale jest biała wiec spok ;-) ale powiedzial ze jakiekolwiek nastepne krwawienie jechac do szpitala a powiedzial ze amleka moze juz sie urodzic bo rrozwinieta jest ;-)

reklama
Do góry