reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
perelandra dobrze, że ok. z cukrem rzeczywiście masz kobieto przejścia. co do liczenia ruchów to ja tez mam zwracac na to uwage tylko nie wiem na co dokładnie???? tzn. od kiedy panikować :baffled::confused:

nefi mnie lekarz powiedział, że 3 razy dziennie po pół godziny i ma być minimum 4 ruchy w tym czasie, jak mniej to na izbę przyjęć

Zgadzam sie z perelandra, moja położna powiedziała ze wszytko co jest nie normalne i inne od dnia codziennego. Na tym etapie ciąży już wiem kiedy malenstwo śpi a kiedy sie wierci ;) położna stwierdziala ze jeżeli instynkt podpowiada ze mały za mało sie rusza tj. Mniej niż zwykle to lepiej zadzwonić do szpitala i pojechać ,sprawdzić i spać spokojnie ;)

Ja mam jutro wizytę a właściwie 2. Pierwsza z położna i będę musiała porozmawiać na temat swedzenia i mlecznych, bezzapachowych układów ;((( mam nadzieje ze to tylko infekcje a nic poważnego ((- martwię sie okrutnie . A przed południem do szpitala na echo serca i skan jakiś tez z serduchem związany - mam nadzieje ze będzie dobrze

reklama
spokój to najlepsze lekarstwo na wszystko.. mowię Wam:p
"czasami się nie da" - wiem... ale czasami, a nie w kazdym przypadku:p

ja ruchy tez mam niby liczyc...z tym, ze doktorka mówi, ze nie chodzi jej tu o podawanie liczby dokladnie... przeciez średnio da radę wyczuć to jak nasze dzieci się ruszają:-))) i zeby nie zaczęły się porównania, że "moje rusza się 16 razy na godzinę".."a moje się rusza 7 razy...czy coś jest nie tak?" ... noł, noł, noł! różne dzieciaki, mniej i bardziej aktywne.

nefi - zaufaj sobie ... bądx spokojna... wyczułabyś pewnie jakby coś nie grało (tfu! tfu!)... intuicja zrobi swoje na pewno;p

zobacz jak mi się ładnie cukry normuja od kiedy sie nimi nie rprzejmuje;-) a wczesniej zestresowana, bo trzeba sprawdzac, mierzyc i bla bla i skakały jak szalone:p

"cziiilaaaaaaaaałcik" dziewczyny:D
albo ja taka durna jestem, albo jakas optymistka się ze mnie zrobiła.;p

przesyłam Wam telepatycznie co tam sobie chcecie... spokój, opanowanie itd:D

agusia -mój kciuk dołacza do grona "trzymaczek" ;-))) czekamy na wieści piekne.

Ostatnia edycja:
Do góry