reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Mini widze, że fajnie trafiłas. Ja to czasem mam wrażenie, że niektórzy lekarze to juz wpadaja w taką rutynę, że nie wiem po co jeszcze sa lekarzami. Ja tez mam podejście oby do konca i szczęśliwie.
dlatego tzrymam kciuki za nas wszystkie, żeby było szczęśliwie, szybko i bezbolesnie.

reklama
mini- najwazniejsze ze wszystko oki:-) ale ta doktorka to faktycznie.... dla pocieszenia- tez mialam tylko dwa razy morfologie robiona...

ja tez dzis z wizyty nie zabardzo zadowolona- przylazla jakas inna polozna- ktora sie na dodatek spieszyla- zmierzyla cisnienie, sprawdzila tetno kinder suprise, pomacala brzuch i posza...:dry: nastepna wizyta za dwa tygodnie ciekawe czy bedzie taka super

Mini :/ A nie chcesz raz i porządnie wybrać sie prywatnie? Gdzie niestety kase trzeba wyłożyć ale i za nią dostanie się to czego się oczekuje- badania, rozmowy, wyjaśnień..

Kamilo no masz :/ A pytałaś o grzybkowe sprawy?
Czemu ty masz co dwa tygodnie wizyte a ja położną zobacze dopiero w 36 tygodniu?! Jakis absurd, wkoncu moge nawet nie dotrwac do tej wizyty :/:/:/:/

Mini dzięki lekarzom możemy trenować naszą cierpliwość :tak:
Kamila następnym razem będzie lepiej, może przyjdzie ta właściwa położna i zajmie się wami jak trzeba:happy2:

Ja też już po wizycie
Cukier oczywiście do d…, bo po 2 h – 171, mam skierowanie do endokrynologa ale okazało się, że wolne terminy na NFZ są na marzec (od początku roku zapisanych jest 900 osób) więc chyba nie zdążę w tej ciąży:sorry2:
Ale z Maleństwem wszystko porządku, zanurkował już do wyjścia nawet, co zwiększa szanse na poród „dołem” (jak to mój lekarz mówi);
szyjka zachowana, kanał zamknięty, infekcja powierzchowna raczej, bo lekarz stwierdził, że on nic nie widzi ale skoro ja odczuwam dyskomfort to mi wierzy na słowo i daje leki
generalnie wszystko w normie ufff
znowu dostałam skierowanie na badanie moczu, a myślałam, że tym razem będzie morfologia
mam liczyć ruchy 3 razy dziennie przez pół godziny :happy2:

Perelandra -Ty to się masz z tym cukrem, haha.. masakra... może i lepiej, zę wyszło tak, a nie inaczej..niepotrzebnie byś się stresowała jak mialabys sie ciachać w palca kilka razy dziennie...a te wyniki to czasami wariują w ciągu chwili;p ja od kiedy się tym nie przejmuję i za przeproszeniem mam to w poważaniu... to wszystko cacy.. nie chodze głodna, cukier w normie, w moczu zadnych ketonów, cukru itd... także ... skoro tak Ci wyszło.. i nie zdążysz... widocznie tak ma być... mniej stresu = niższe cukry, hyhy:D z maleństwem dobrze, z Tobą dobrze... czego chcieć więcej:-)))) bardzo dobrze:D
moja diabetolog jakby to przeczytała to nazwałaby mnie nieodpowiedzialną matką.;p
za to ona jest odpowiedzialną doktorką, ktora przepisuje insuline kazdemu jak leci... no Cię proszę Pani doktorko:D
no nieweazne. haah
najwazniejsze, ze z wami w porządku,a resztą nie ma się co przejmować:D

mini dbrze ze wszystko ok, tez mialam tak raze ze na moje pytania zbywala mnie by wywalic mnie z gabinetu
kamila to super szybka wizyta jedna taka mialam ,ewidentnie nie miala czasu
perelandra dobrze ze wszystko dobrze.
Ja mam wizyte w srode sprawdzanie cisnienia, a wlasciwa wizyte 25 ego

reklama
Manta poszukam tego endokrynologa (prywatnie) zobaczymy co mi powie, jak zleci insulinę to oleję... ale nie wiem czy uda mi się znaleźć jakiegoś przed końcem ciąży - u nas w mieście jest całych dwóch

Do góry