reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

My również dzisiaj po wizycie, jestem taka zmęczona że szok od 12 do teraz u lekarza wyniki krwi i moczu ok tylko mam brać urosept przez 2tyg bo jakieś bakterie są ale tak to wszystko ok,byliśmy także na usg moja mała dziewczynka dalej nic pozostaje :-) rozwija się prawidłowo i wszystko w najlepszym porządku tak jak powinno być, serduszko bije prawidłowo, wszystko na swoim miejscu, odwrócona główką do dołu a waży ok 1700gram :-) kolejna wizyta 27 stycznia.

reklama
reklama
lastpetunia super wieści, tak trzymac prosze ładnie.

ja tez po USG i rozmowie z genetykiem. tak na całe szczęście to o co martwiłam się najbardziej okazuje się, że mała ma ok. miedniczka fakt powiekszona, ale to tylko do kontroli po porodzie przez neonatologa, póxniej obserwacja, USG małej i robienie jej badań moczu regularnie. kamień z serca z tym. tylko oczywiście żeby nie było mi za dobrze, mała jednak jest mniejsza, jeszcze w normie, ale mniejsza i jest to wskazanie do obserwacji jak sie sprawuje łozysko (może po prostu sobie szwankować z odżywnaiem małej :-(), więc mam chuchac i dmuchac i jakby cokolwiek się mniej ruszała to gnać na izbę. do tego od za miesiąc obowiązkowe KTG regularne i najpóxniej w dniu terminu muszę iść do szpitala. ciekawe co mój gin na to :-(. no i mała cały czas nieodwrócona jeszcze. termin porodu 09.03. czyli z suwaczka powinnam odjać tydzień.
hehe nie wiem jak pan doktor to wypatrzył, ale mówił, że mała ma włoski :-D.

także i sie ciesze i się martwię.

Ostatnia edycja:
Do góry