reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Lina, Pinula - ładnie zaciskac kolanka, szyjki niech sie wydłużają a maluchy niech się nie wygłupiają, tylko grzecznie w brzuszkach siedzą :tak:

nosz ja to musze chyba codziennie wszystko ladnie czytac, bo jak mam przerwę, albo ledwo zdążę kilka krókich wątków obskoczyc,t o potem takie akcje się dzieją :sorry:

reklama
a ja słyszałam, że szyjka jak się skróci to już nie wydłuża się, to jak to jest w końcu?
jakby nie było to nogi zaciskać i pilnować aby już bardziej się nie skróciła i nie rozwierała

Ewstra pilnuj ciśnienia , jak coś złe sie poczujesz dzwon do szpitala , lepiej dmuchać na zimnie, ze stanem przedrzucawkowym nie ma żartów .

Trzymam kciuki za wszystkie badania i USG.

Pinula dobrze, że ogólnie wszystko dobrze :-) oszczędzaj się i nie biegaj po schodach za dużo...

Anula szyjka jak się skróci to już niestety się nie wydłuży ;-) także jak słaba szyjka to też uważać ;-)

Tunia, Mini, Inamorate macie rację wykrakałam sobie - ale miałam takie przeczucie po tych moich bólach nocnych przed sylwkiem i teraz bólami przy jajnikach... I tak się bałam, że będzie gorzej - na całe szczęście rozwarcia nie ma ;-) ale Doktorek stwierdził, że 2 dni biegania jeszcze i na porodówkę bym mogła jechać ;-)jak będzie coś się działo ciekawego napisze sms - wy też dawajcie znak co u Was :-) mam nadzieję tylko, że następnej rzeczy sobie nie wykracze - zawsze mówiłam, że 3 raz ide do szpitala po to, żeby wrócić z Małą :-D:-D:-D ale 4 tygodnie średnio mi się uśmiecha leżeć... poza tym mała ułożona do porodu a według usg jest to 33 t i 6 dzień ciąży :-):-) a największy obwód to ma główki... jesuuu jak ja ją wypchnąć niby mam????? a jak będzie tak z 4 kg klocuszek (na to się zapowiada):szok::szok::szok:

Według usg powinnam 20 lutego urodzić :-):-) Ja chcę wyczekać byle do końca stycznia a Doktorek kazał się trzymać minimum do 10 lutego :-):-):-) czyli pewnie na Walentynki będę Gwiazdeczkę miała :-):-)

Także trzymać się Kobietki i nie szaleć :-) co by same pozytywne wieści były jak wrócę :-)

lina a bralas cos na szyjke czy tylko lezenie??
pewnie felka dostaniesz w kroplowce zeby tylko sie szyjka nie skrocila i dawaj znac c w pitalu ,mowia

ps kup sobie nakladki na wc w aptece;> prxydadza sie

Hej.

Ja po wizycie tylko na chwilkę się melduję - z Małą wszystko ok - ma 2 kg, rozwija się wszystko ładnie... Natomiast szyjka ma 2 cm i jest miękka - mam skierowanie do szpitala jutro rano się kładę. Mam dostać sterydy na rozwój płucek Małej i mają popilnować tej mojej szyjki... napewno do końca tygodnia nie wiadomo czy nie dłużej.

Trzymajcie się :-)
powodzenia!

Witam
ja dzisiaj byłam na wizycue prywatnej, której celem jest jak wiece L4. no i mam cieplutkie zwolnienie na kolejny miesiąc. Ale przy okazji okazało się że mały tak mocno napiera główką na szyjke że mam rozwarcie na palec. ;/
No i mam zwolnic i szczególnie po schodach dużo nie chodzic, bo się mnie pani doktor pyta czy dużo chodze to mówie normalnie tak w domu z góry na dół z dołu na góre i tak przez cały dzień wiec troche sie uzbiera tego chodzenia. no to mam mniej chodzic, no spa i asmag codziennie i uważac czy nie ma skórczy
ponadto Mały ma ponad 1,7 kg. i jest wyjątkowo ruchliwy. Jak na moje to wręcz nadpobudliwy. ;)
co wy z tymi rozwarciami juz:confused:;-)??
Ja mam dzis wizyte-wyniki chyba ok wiec chetnie poogladam dzidzie.

Dziś rano miała wizyte - gin stwierdził, że gdyby nie grzybek, to byłoby super. Anemie mam nadal, ale nie jest jeszcze bardzo duża - wg niego. Dostłam znó żelazo, a do ego leki na grzybka. A jutro mam podjechac do prywatnego gabinetu, to będe miała wymazy na GBS brany (paciorkowce). Badań póki co nowych nie zlecał, kolejna wizyta 31 stycznia

mata - ehh te grzybki :cool: tylko wkurzają

dziewczyny z rozwarciami - uważajcie na siebie!!

ciekawe jak tam Lina w szpitalu .. czy się już jakoś odnalazła...

reklama
i ja już też po wizycie, Marcelek rozwija się prawidłowo, serducho bije, jaja jak arbuzy no i co mamę cieszy jest główką do dołu, ułożył się prawidłowo i niech już tak zostanie :tak::happy2::-)

teraz już wizyty mam mieć co 3 tygodnie, po 35 tygodniu dostanę już skierowanie na serie badań i zaczniemy z panią dr rozmawiać o moim porodzie, a od 37tc jak dobrze zrozumiałam będę chodziła na KTG, no ale to wszystko dokładnie mi dr wyjaśni jeszcze na kolejnym spotkaniu 2lutego

trzymam kciuki za resztę dzisiejszych wizyt :tak: przynoście same dobre wieści

Ostatnia edycja:
Do góry