reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

no właśnie, ja póki co czuję, że mały się tam jeszcze wierci nieźle, ma jeszcze sporo miejsca na to wygląda,
jak potrafił się w przeciągu tygodnia przekręcić to do póki ma miejsce to się pewnie i nie raz jeszcze przekręci, najważniejsze będzie pewnie ułożenie po 36 tyg, bo wtedy to już bardzo mało miejsca się w brzuszku robi i szanse na przekręcenie już maleją

Ivi no właśnie ale do końca pewni być nie możemy jak się dziecko ułoży tuż przed rozwiązaniem więc pozostaje cierpliwie czekać i być dobrej myśli :happy:

Mini jakby co będę kręcić :-) nawet na szkole rodzenia mieliśmy podobne ćwiczenie

reklama
Atomówka- trzymamy kciuki za pomyślne wieści :-)
Ewstra- ważne że spadło i te usg dodatkowe super :-):-)
Ja pierwszą datę porodu bym chciała 29luty a potem byle do 12 marca:-)I ani jednego dnia szybciej:-)

anula ja też tak sobie czasami kręcę ... choć Dusia już chyba nóżkami w górze ;-)

Co do terminu to ja bym jednak wolała żeby to był marzec ... i z pewnością tak będzie bo termin mam na 20 tego :-)

Hej.

Ja po wizycie tylko na chwilkę się melduję - z Małą wszystko ok - ma 2 kg, rozwija się wszystko ładnie... Natomiast szyjka ma 2 cm i jest miękka - mam skierowanie do szpitala jutro rano się kładę. Mam dostać sterydy na rozwój płucek Małej i mają popilnować tej mojej szyjki... napewno do końca tygodnia nie wiadomo czy nie dłużej.

Teraz lecę szykować torbę na jutro i jakąś kolacyjkę...
Pewnie wpadnę jeszcze wieczorkiem do Was ale nie obiecam.

Trzymajcie się :-)

Witam
ja dzisiaj byłam na wizycue prywatnej, której celem jest jak wiece L4. no i mam cieplutkie zwolnienie na kolejny miesiąc. Ale przy okazji okazało się że mały tak mocno napiera główką na szyjke że mam rozwarcie na palec. ;/
No i mam zwolnic i szczególnie po schodach dużo nie chodzic, bo się mnie pani doktor pyta czy dużo chodze to mówie normalnie tak w domu z góry na dół z dołu na góre i tak przez cały dzień wiec troche sie uzbiera tego chodzenia. no to mam mniej chodzic, no spa i asmag codziennie i uważac czy nie ma skórczy
ponadto Mały ma ponad 1,7 kg. i jest wyjątkowo ruchliwy. Jak na moje to wręcz nadpobudliwy. ;)

_Lina super, że z Malutką dobrze, wierzę że te sterydy to tak bardzo zapobiegawczo..., więc na pewno będzie wszystko dobrze, już mniej niż więcej nam zostało
Pinula dobrze, że i z Twoim dzidziolkiem wszystko dobrze, a Ty kochana spokojnie i nie maszeruj po schodach!

Lina - malutka już duża, kłaść się do szpitala i odpoczywaj popilnują cię i na pewno będzie dobrze :-)Wiec się nie martw ja leżałam z dziewczyną co miała szyjke 1 cm w 18 tygodniu i chodzi do teraz.Tylko grzecznie leżeć
Pinula- oszczędzać się a maluszek kawał chłopa z niego:-)

Ostatnia edycja:
reklama
zwolnijcie trochę dziewczynki niech te wasze małe skarby jeszcze trochę poczekają, już niedługo do bezpiecznego 37 tygodnia

Lina, trzymaj się i oby ci ten pobyt w szpitalu zleciał szybko, ale wiadomo tam masz najlepszą opiekę i leki

nastraszyłyście mnie trochę tymi szyjkami, moja 2 tyg termu miała 2,7cm i mam nadzieję że się trzyma

Do góry