reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
mata- super. ze u was oki - malego wstydnisia tam masz w srodku, ale najwazniejsze ze zdrowy ten twoj maly chlop :)
ewstra- same dobre wiadomosci - super oby tak dalej :-D powiedz mi w ktorym tyg zaczynasz ta szkole rodzenia- bo ja juz zaczelam 31tydzien a szkole ani slychu ani widu

tunia- jeszcze raz gratuluje kubusia i ciesze sie ze wszystko ok u was :-)

manta- same dobre wiadomosci, oby tak dalej :-D

jesli kogos pominelam to sorki ale tyle tych wizyt bylo... :sorry2:

aaa ja jutro już wizyta nie moge sie doczekac :) zapytam sie czy nadal uważa moja lekarka że to dziewczynka tam siedzi :) czy nie urosło tam nic między nogami :p wszystko mozliwe ale by było zdziwko :szok:. Jade na 13 jeszcze pewnie po sklepach pochodze więc sie odezwe pewnie koło 16-17 i zdam wam relacje :) musze sobie na kartce pytania napisac bo ja to tyle sie zawsze chce zapytac a jak przychodzi co do czego to z wrażenia o nic nie spytam hehe :D

tunia -ciul ze swataniem... wytłumacz lepiej Kubusiowi na jaką teściową trafi. Niech sie oswaja chłopak:D

mata - no ja wczesniej w miesiącu tyłam 3kg. było nawet raz 4,5... od kiedy ta dieta smieszna (chociaz nie stosuje się az tak bardzo, ale ciii) to w miesiącu... najpierw schudlam kg... pozniej go nadrobilam... a od wizyty do wizyty u gin wyszło, ze nawet kg nie przybralam...

Ewstra -
bardzo pięknie, ze cisnienie w porządeczku. :D

odnośnie ciśnienia. mialam dzis wizyte u Diabełtolożki wstrętnej - tam jak zwykle skoczylo mi cisnienie ( zaznaczam, ze na codzien jest odealne bo srednio 120/80 - u gin tez tak samo)... skoczylo mi to cisnienie po raz trzeci (trzeci raz w poradni) tak wysoko...ze bez zadnych pytan zaczela mi wyposywac recepte na jakies leki na nadcisnienie. jak jej wytlumaczylam, ze tylko u niej mi tak cisnienie skacze to sie na mnie "obraziła". Nie dam sie faszerowac lekami jak wiem, ze cisnienie mam dobre i ze skacze mi tylko raz na dwa tygodnie jak ide do tej zakichanej poradni. Zero pytan, zero zainteresowania :))) wyniki w normie - a ona narzeka, ze jeszcze obnizyc i jeszcze...i jeszcze...iiiii jeszcze! :p

Wytłumacze mu ze tesciowa mu sie trafi ze swieca szukac takiej:-Dagentka ze wiekszej nie znam:-Di ze lubi reklame"siedze na koniu":-D:-D:-D:-D

No co za baba:-)

Angel bardzo dziwna sytuacja z tą dziewczyną; moja przyjaciółka miała termin na 29 lipca i planowali jej cesarkę tydzień wcześniej ze względu na ułożenie dziecka, a jak się jeszcze okazało, ze się mała owinęła pępowiną 2 x to zrobili jej 2 tyg przed terminem, żeby nie ryzykować - to mi się wydaje logiczne

Mini w 38 tc zasadniczo dziecko jest gotowe, pewnie dlatego robią 2 tyg. przed spodziewanym terminem… teraz to myślę, że wolałabym już wcześniej niż gdyby się zaczęło coś dziać i lekarz by nie zdążył

Ewstra dobre wieści jak widzę; a z tą zgagą i włosami to mnie rozbawiłaś

Manta jakaś dziwna ta kobieta… to ja już wolę mojego doktorka, niby dmucha na zimne ale wszystko w granicach zdrowego rozsądku – jak widać

reklama
Perelandra , tunia -no baba zdrowa chyba nie jest. na pierwszej wizycie dała mi do zrozumienia, ze powinnam nastawic się na insulinę. A teraz na kazdej wizycie nic nie wytlumaczy tylko stara się wciskac leki na cos co mi nie dolega:p zero wywiadu ze mną, za grosz. tylko pytanie na początku "jak się Pani czuje" :p... wypisuje kartę, pozrzędzi o cisnieniu, o tym, ze nie chudnąć - ale tluszcze ograniczyc (paradoks piękny), zleci miliard badan po czym doda, ze wizyta za dwa tygodnie, prosze wiecej spacerować:p ahahaha... naszprycowala by kazda jedną insulina na dzien dobry... :))) nie, dziękuję. Nie jestem kretynką zeby od razu się godzic na faszerowanie wszystkim. Tym bardziej, ze kobiecina ewidentnie idzie na latwizne, bo po prostu nie chce jej sie nic tlumaczyc;-))) na szczescie nie przekraczam 140 po posilku...i nie mam skoków typu 60 - 140... 140-60 wiec jest ok. no, ale 112 po kolacji to skandal!:p - się dowiedzialam;p cyrk:D

nie dam się zwariować, muszę myśleć trzeźwo i nie panikować:p niektorzy ludzie nie powinni pracowac tam gdzie pracują - mowię wam:p

Do góry