reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

no po cesarce też jakoś odchody poporodowe muszą wyleźć z ciała, więc gdzieś zawór musi puścić ;-)
___

Ja już po wizycie. Malutka ma już prawie 1900g (1885g dokładnie) i jest położona główką w dół (leży tak że kręgosłup ma z prawej strony mojego brzuszka ) :) Ruchliwa bestia jak zawsze:-D chociaż wyjątkowo ładnie pozowała do zdjęć i nawet mam fotki buźki :-D
Moja szyjka - stalowa ;) nie skróciła się ani trochę i zamknięta szczelnie. Dziś gin pobrała próbkę na posiew GBS'a , wyniki powinny być około soboty.. ja przytyłam kolejne 3 kilogramy, ale ani ja ani gin się tym nie przejmujemy za bardzo;-)

reklama
Ivi
no to cieszymy sie z Toba
ładnie moja imienniczka (chyba tak zostanie czy nie?) rośnie i sie miewa
wszystko pozamykane szczelnie
bo jeszcze nie pora zeby mamusie poogladac i brata i tatusia...

a co to jest posiec GBS"a na co?

gratuluje dziewczynom udanych wizyt !!!!
ja już tez po. mała ma super pulsik, jutro USG, więc będę wiedzieć o niej coś więcej. tylko ja jak zawsze do bani. teraz mam dietę surówkową i leki moczopędne na to moje ch:wściekła/y:rne puchnięcie, jutro po skierowanie na badania i jak mi się nie ruszy z sikaniem lub coś w badanich będzie nie tak to szpital:-:)-(. także troszku niestety słusznie się obawiałam. mam tylko nadzieje, że jutro na tym USG wszystko dobrze wyjdzie :-(. ja to mam zawsze coś nie tak, jak nie morfologia, białko albo elektrolity w dole to znowu kurcze coś innego. dlatego to USG to mnie o ciężki stes przyprawia czy mała pomimo lewej mamy daje sobie dobrze radę.:-(

reklama
Ja tylko o cesarce, wg mojego doświadczenia jest inaczej niż pisze kindzia. Ja miałam pierwszą ciąże zakończoną właśnie cesarskim cięciem, powodem było miednicowe łożenie dziecka. Mój lekarz stwierdził, że jest to bezwzględne wskazanie do cc. Nie czekaliśmy na rozpoczęcie akcji porodowej. Ustalił mi datę cięcia dokładnie na 5 dni przed terminem porodu. Gdyby wcześniej coś się zaczęło dziać, to oczywiście miałam szybko udać się do szpitala. Ale u mnie nic wcześniej się nie wydarzyło, nie miałam najmniejszego skurczu, żadnego rozwarcia. Przyjechałam wieczorem na oddział - zrobiono mi ostatnie USG - gdyby dziecko się odwróciło główkowo, to odesłali by mnie do domu. Ale uklad się nie zmienił, więc pobrano mi krew na ostatnią morfologię i rano dokładnie o 8.00 szłam juz na salę operacyjną.NI ebyło żądnego wywoływania rozwarcia, itd. Wszystko przebiegło sprawnie, Natalia urodziła się zdrowa 10 pkt, a ja b. szybko doszłam do siebie. Teraz też mam mieć planową cesarkę, taka jest praktyka w moim szpitalu, że po pierwszej cesarce robi się drugą - i ja się nie będę upierać przy porodzie naturalnym Zresztą chyba już o tym pisałam.

Do góry