reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Dziewczyny super wieści z wizyt . Miło czytać takie dobre wiadomości :tak:

Perelandra dlaczego cesarki planowane robi się dwa tygodnie wcześniej ?? Żeby akcja się nie zaczęła ??

tak mi się wydaje, że właśnie dlatego... skoro jest zagrożenie to nie chcą ryzykować
ale może to tez zależy od szpitala...nie wiem jak jest u nas, czy tydzień czy 2 ale podobno 2 tyg przed terminem

tak mi się wydaje, że właśnie dlatego... skoro jest zagrożenie to nie chcą ryzykować
ale może to tez zależy od szpitala...nie wiem jak jest u nas, czy tydzień czy 2 ale podobno 2 tyg przed terminem

No i własnie tego nie kumam :confused: Jak bylam w szpitalu to przyjechala dziewczyna na cesarke. Zaplanowana ze swoim lekarzem - dziecko posladkowo, a ona nizsza odemnie, drobniutka no widac, ze nie do sn.
I wlasnie przelezala noc, porobili jej ktg- i odeslali do domu bo nie miala zadnych skurczy i miala przyjechac jak sie cos zacznie dziac :confused:

wydaje mi się że to jednak zależy od lekarza i indywidualnych wskazań.. Ale z tego co czytałam i co położne na szkole rodzenia mówiły to bezpieczeniej i naturalniej jest dla dziecka gdy nie jest wyjmowane "na sucho" tylko jak się poród zaczyna. Bo I faza porodu działa na dziecko stymulująco i odpowiednie mechanizmy w jego organizmie się inicjują (chodzi o hormony, układ krwionośny itd). Ale nie ma co demonizować- jeśli lekarz każe robić CC wcześniej to trzeba się słuchać i tyle :)

Perelandra wiadomo że lepiej poczekać aż akcja się zacznie ( bo wtedy dziecko jest dojrzałe i gotowe ) ale jak lekarz uważa że lepiej na akcję nie czekać bo może ona zaszkodzić , to chyba lepiej zrobić tą cesarkę z dwa tygodnie wcześniej

ja po wizycie mala tak szalala ze ho ho serduszko ok,pobrali krew ,mocz jest dobry,jeszcze sie nie obrucila i dla tego czuje kopniaki na dole ale oni tutaj zaczynaja zwracac uwage na polozenie dopiero po 36 tygodniu.Na wszystkie moje pytania dostalam odpowiedz "masz wszystkie dolegliwosci ciazowe to normalne" Rozmawialam tez o porodzie i odrazu po porodzie masz maluszka na piersi skin to skin icaly czas jest ze mna nigdzie go nie zabieraja.Jesli chce karmic piersia nie mozna dawac butelki, i korzystac z tych oslonek na sutki przez 2 tygodnie od urodzenia.Nie ma tu tez diety dla mam karmiocych zrobila na mnie wielkie oczy jak powiedzialam ze w pl powoli sie wszystko wprowadza do diety.Jedno jest to samo jak masz zgage to wlosy rosna dziecku:)kolejna wizyta za 3 tyg i zaczynam szkole rodzenia

reklama
Do góry