reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Pewnie mnie nie bardzo pamiętacie - ale ja dziś po wizycie, wszystkie badania OK, "chłopisko rośnie" powiedział gin, choć dzisiaj nie mierzył dokładnie. Leków żadnych nie mam, pod koniec lutego cesarka. Na plusie 12 kg.

ja dziś po wizycie
jeśli chodzi o ciążę i Maleństwo to wieści dobre - ułożenie miednicowe, ilość wód płodowych w normie, Dzidzia waży ok 1800 g, płeć znana nadal tylko lekarzowi, bo powiedział, że chociaż widać to nie będzie psuł niespodzianki, wymiary w normie - 30/31 tydzień :-)
niestety cukier się zakręcił, o po 1 h wyszło 140, a po 2h 160 :wściekła/y: i lekarz stwierdził, że albo pomylili próbki albo mam poważne zaburzenia wchłaniania i muszę iść do endokrynologa... tak czy inaczej czeka mnie kolejny drink z glukozy, nie wiem jak dam radę, bo ostatnio o mało pawia nie puściłam

powiedziałam lekarzowi, że zaczynam myśleć o porodzie, a on na to, że najprawdopodobniej będzie cc ze względu na mój stan, ułożenie dziecka (chociaż wiadomo, że to jeszcze się może zmienić) wywiad wcześniejszy i wiek; musiałyby być super idealne warunki, żebym mogła rodzić naturalnie; nie bardzo mi się to spodobało
no ale zobaczymy....

Perelandra - super że dzieciątko rosnie zdrowo! A jeśli chodzi o ułożenie to się zmienić może jeszcze 115razy! ALe jeżeli lekarz zdecyduje że bezpieczniej dla Was będzie cc, to trudno! wiele kobietek to przeszło i jest ok:tak: musisz myśleć o tym co dobre dla Was!

reklama
Do góry