reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
No i wrociłam:-)
Z dzidzia ok serduszko słyszałam:-)zaczela kopac w dopplera az lekarz zaczal sie smiac:-) ale oczywiscie ze mna zawsze musi cos byc.
Z ta moja tarczyca jednak nie jest ok mam podwyzszone TSH i musze isc do endokrynologa ginekologicznego dostane jakies leki.Ale to wszystko juz w nowym roku zalatwie na kolejna wizyte za 3 tygodnie czyli 20 stycznia mam nadzieje ze to nic starsznego.

Tunia a jakie masz te TSH??
Ja swoja tarczyce lecze od 7 roku zycia z przerwami, w ciazy teraz tez biore leki i co miesiac mam wizyte u lekarza endokrynologa. Ja bym ci jeszcze przed wizyta u endokrynologa radzila zrobic ft4.
Jak najszybciej zalatw ta wizyte bo niestety lekarz mnie nastraszyl porzadnie a czasami czeka sie bardzo dlugo, jednej kobiecie wyznaczyli termin jak ona juz mialabyc po porodzie 2 miesiace. Polska sluzba zdrowia.

No i dziecia po porodzie tez powinni w szpitalu zrobic badanie na tarczyce po porodzie, niby podstawowe to jest ale wiem ze nie wszystkie szpitale to roba wiec dziewczyny upominac sie jak co.

5,4 mam TSH no na wizyte dopiero pojde w nowym roku teraz narazie nie mam jak wizyte u swojego lekarza mam 20 stycznia wiec postaram sie wyrobic.

Tunia to dosc sporo masz ponad u nas norma jest od 0,27 do 4,20.
No i zrob te ft4 jeszcze bo TSH czasami nie jest miarodajne a ft4 bardziej obrazuje co i jak.
ja lykam euthyroks 150 od poczatku ciazy. Mnie to lekarka raz nastraszyla jak z tydzien lekow nie bralam bo sie skonczyly a karteczki u rodzxinnego przedluzonej nie mialam ze moga wypisywac ze dziecko moge poronic albo miec jakies wady czy cos a ja juz bylam w 22 tc.

Dziewczyny a na tarczyce mozna nawet zachorowac po jakiejs ciezszej chorobie czy przeziebieniu wiec wszystko mozliwe.

hej ja tez mam leczona tarczyce ale od 2 trymestru wynik mialam najpier tsh 4,10 norma do 4,20 i zaczeli leczyc teraz jest 1,cos nie pamietam ale ft4 mam prawie w normie bo norma od 12 a ja mam 11,98 i mam brac euthyrox n 50 zamiennie z n75 ale ja w grudniu jakos zapomnialam wykupic i brac bo co bralam zygam po nim czesto nadczo nie mge brac lekow a je sie bierze 30 minut przed sniadaniem.. i nie bralam ale zaczelam z nowu bo 17stycznia wizyta a przed nia znowu badanie krwi...

Atan to ja pewnie mniejsza dawke dostarczam dziecku bo nbigdy nie mija te 30 minut.
Mi lekarka nawet po jedzeniu kazala brac, nie dostarcze wtedy tych 150 a 125 ale i tak dobrze.
Wlasnie nie dobrze jest nie brac.

reklama
Witam wszystkie
my z Edim byliśmy na kolejnym usg no i juz na bank urodze dużego dzidziucha. Mały wazy 2050 (wagowo i wzrostowo ciąża starsza o całe 3 tygodnie) a tu przed nami jeszcze całe 2 miesiące no to sobie sporo jeszcze urośnie. A ja tu juz ledwo brzuch dzwigam. Edi zdrowy, duzy, ekg w porządku no i byle do przodu.

Do góry