reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

abed to rzeczywiście dość wysokie ...

Bozienka z tego co położna mówiła to takie rozwarcie zwłaszcza w drugiej ciąży jest normalne . Więc już sama nie wiem ...

reklama
Lina pytałam się czy mogę ćwiczyć w szkole rodzenia - powiedziała że tak
pytam się a co z seksem - a ona żebyśmy nie popadali w skrajności i niby dlaczego nie :dry:

To dziwne... nie wiem... a może faktycznie jest małe i szyjka długa... ale nie wiem... równie dobrze może to być brak kompetencji Pani Doktor...

abed mialam podobne cisnienie, nawet wieksze chodzialm do GP i w koncu on wyslal mnie na ten holter i wyniki dobre wiec lekow mi nie dal , nie ma co sie denerwowac idz do niego za jakis czas by byc spokojniejsza, albo kup sobie ten cisnieniomie == i sprawdzaj w domu.

Mini - mi z kolei gin mówiła, że jak ktoś ma tzw "niewydolną szyjkę" to tak po prostu ma, nie zależy to od kolejnej ciąży. Bo wtedy przy 10 dziecku rozwarcie na 10cm od razu by było ;) Ale wiesz.. generalnie my jesteśmy już prawie na wylocie, a takie niewielkie rozwarcie to raczej nic strasznego ;) Luteinę zapodawaj jak Ci kazała, ale się nie denerwuj :)

Lina - hehehee:-D:-D nie denerwuj się tylko ciesz ostatnimi w miarę przespanymi nocami! i byczeniem się całe dnie:-D:-D to już NIGDY!! (a przynajmniej przez najbliższe lata) się nie powtórzy:-D:-D

Ivi ja bym chętnie jeszcze z zachcianek pokorzystała - sukieneczki, buciki, torebeczki, kolczyczki itp. ale trafiłam z ciążą w kryzys i ooooo :-):-):-) a byczenie się stało się moim stałym fachem od września (jak po krwotoku wróciłam) :-D:-D:-D:-D

reklama
ivi dzięki , w sumie się tym nie denerwuje . Przy Borysie też miałam rozwarcie ale to już pod koniec ciąży ( chyba po 34 tyg ) a teraz powiedziała że jest dość jeszcze wcześnie i dlatego daje mi Luteinę ...
Ale wiem że to normalne i chyba sobie odpuszczę tą Luteine ... Najwyżej no-spę będę w razie stawiania się brzuszka brać :dry:

Do góry