hej ja po wizycie... Wczoraj Wam napisałam że mam jakiegoś stresa wyjątkowo - pamiętacie?? No i wykrakałam.... Jestem u lekarza, wskakuję na fotel a ten paluchy buch i taaakie oczy na mnie i kręci głową, pyta czy na pewno się dobrze czuję, a ja że no w miarę, a on że szyjka miekka i że rozwarcie mam
no to na kozetkę dowcipne USG robi i jednak troszkę mnie i siebie uspokoił... szyjka ma jeszcze 4cm, ale miękka i zaczyna się rozwarcie robić...<zdziwiłam się bo z Jagodą nawet przy porodzie nie miałam rozwarcia i wcale nie postępowało....> Na razie bez paniki nic mi nie zapisał - za miesiąc najwyżej da tabletki.
Co więcej dziecko ma 1300g, i jest ogólnie większe o 1mc niż termin z OMi teraz tak: o ile nie urodzę wcześniaka to nie wiem kiedy się spodziewać porodu na początku marca<lub końcem lutego>bo dziecko jest starsze czy na końcu marca a dziecko jest duże
wszystko czyli temat szyjki, rozwarcia i wieku mojego dziecka ma się wyjaśnić ostatecznie na następnej wizycie
![]()
wiecie co... masakra jakaś.... jeszcze miał spóźnienie i 2,5h czekałam sobie aż mnie przyjmie
załamałam się troszkę...nawet zakupy mi nie poprawiły humorua jak jechałam do domu to się poryczłam jak bóbr <dobrze że blisko domu już byłam na bocznej drodze a nie na głównej jakiejś...>
Olavip nie martw się !!!!!!!!!!!!!!! Ja już od jakiegoś miesiąca mam szyjkę miękką i skróconą do 3 cm!!!!!! Ja dostałam duphaston (bo jak pisałam wcześniej bardzo szybko mi się skróciła z 3,5 do 3 cm) i jeśli tylko brzuszek się stawia mam odrazu buscopan łykać - żeby skurczy nie było -pomijam fakt, że biorę go 3 razy dziennie wraz z duphastonem ale jak mimo to zacznie się stawiać mam łykać - więcej podobno szkody narobię jak nie wezmę i się skurcze nasilą - może się szyjka jeszcze bardziej skrócić - niż jak wezmę nawet i 5 w ciągu dnia!!!!!!! Poza tym biorę profilaktycznie magnez i aspargin... Nie przemęczaj się, wręcz nie rób nic ponad normę i pilnuj skurczy - jak coś to nospa lub buscopan i będzie dobrze - mi przez miesiąc nic się nie zmieniło ;-) a teraz się uśmiechnij - Święta idą :-):-):-):-)