reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Podzielę się napewno ;-);-);-) tylko ostrzegam znając ją - położna przy okazji koleżanka, która przy porodzie ma mi się w razie gdyby pojawić ;-);-);-) - może to być jakiś hardcore :-):-):-):-):-) typu sto przysiadów i jedziemy :-D:-D:-D:-D

hej ja po wizycie... Wczoraj Wam napisałam że mam jakiegoś stresa wyjątkowo - pamiętacie?? No i wykrakałam.... Jestem u lekarza, wskakuję na fotel a ten paluchy buch i taaakie oczy na mnie i kręci głową, pyta czy na pewno się dobrze czuję, a ja że no w miarę, a on że szyjka miekka i że rozwarcie mam:no:
no to na kozetkę dowcipne USG robi i jednak troszkę mnie i siebie uspokoił... szyjka ma jeszcze 4cm, ale miękka i zaczyna się rozwarcie robić...<zdziwiłam się bo z Jagodą nawet przy porodzie nie miałam rozwarcia i wcale nie postępowało....> Na razie bez paniki nic mi nie zapisał - za miesiąc najwyżej da tabletki.
Co więcej dziecko ma 1300g, i jest ogólnie większe o 1mc niż termin z OM:szok: i teraz tak: o ile nie urodzę wcześniaka to nie wiem kiedy się spodziewać porodu na początku marca<lub końcem lutego>bo dziecko jest starsze czy na końcu marca a dziecko jest duże:angry: wszystko czyli temat szyjki, rozwarcia i wieku mojego dziecka ma się wyjaśnić ostatecznie na następnej wizycie:szok::eek:
wiecie co... masakra jakaś.... jeszcze miał spóźnienie i 2,5h czekałam sobie aż mnie przyjmie:wściekła/y:
załamałam się troszkę...nawet zakupy mi nie poprawiły humoru:no: a jak jechałam do domu to się poryczłam jak bóbr <dobrze że blisko domu już byłam na bocznej drodze a nie na głównej jakiejś...>

Amandla super że wszytko ok., a córa rośnie ładnie
Lina my mamy termin na 12 marca ale mąż mówi, że pewnie na Dzień Kobiet się wykluje, za to przyszły chrzestny mówi, że pewnie na jego urodziny – 18 marca/ Ja tam się trzymam suwaczka i czekam co mi doktorek powie podczas usg w styczniu (chyba 5 stycznia będę miała)
A tak na serio to coraz bardziej mnie przeraża fakt urodzenia dziecka... cieszę się i doczekać nie mogę ale z drugiej strony pojawia się tyle obaw, że wcale mi się nie spieszy żeby Dzidzia przyszła na świat przed terminem
Ewstra cieszę się, że wszystko ok i że sobie odpoczniesz

ola nie denerwuj się i odpoczywaj dużo, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. to dziwne że lekarz w zasadzie nie zareagował, leków nie dał.... mój w takiej sytuacji od razu wysłałby mnie na oddział (chociaż Święta w szpitalu to może nie najlepszy pomysł)

Ostatnia edycja:
olavip =- ale co nic ci nie dal zadnych wskazowek co masz robic, jak duze masz rozwarcie i w ogole i dopiero za miesiac wizyta ? jezus maria to jakies nieporozumienie ten twoj lekarz (sory)ale rozwarcie moze sie powiekszyc w ciagu paru dni chwil ,tygodni i zacznie sie akcja porodowa !!!! nie rouzmiem tego troche - nic ci nie przepisal ? hmmm

a co do dzidziusia to hmm po ostanich nowinach to masz sredniaka bo tu sa po 1500 gram dzieciaki juz w podobnych tygodniach do twojej ciazy , ja tez pisala ze moj syn w 30 tc mial 1980 gram

no nie przepisał nic..powiedział,że najwyżej za mc jak się nie poprawi to tabletki jakieś da.... Stwierdził,że jak badał to wyglądało dużo gorzej niż z USG, a USG pokazało że szyjka jest 4cm. Mam odpoczywać i tyle....

no nie przepisał nic..powiedział,że najwyżej za mc jak się nie poprawi to tabletki jakieś da.... Stwierdził,że jak badał to wyglądało dużo gorzej niż z USG, a USG pokazało że szyjka jest 4cm. Mam odpoczywać i tyle....
kurde to chyba ja tylko taka uczulona jestem na to - najlepiej brac magnez nospe kotre dialaja rozkurczowo tym bardziej przy skracajacej sie szyjce, rozwarcie przy drugim dziecku do 2 cm to ponoc norma skracajaca sie syzjka juz nie

reklama
Do góry