reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

J
No cóż nie ma co się załamywać tylko wierzyć w to że wszystko będzie ok.

I tak trzymaj. Dacie d=sobie radę i bedzie dobrze :tak:

miska fajnie, że przynosisz dobre wieści

Mata, Kasiurek, Angel i pozostałe "muchomorki" - trzymam kciuki, co by grzybol przepadł bez wieści - w końcu sezon na grzyby dawno już za nami ;-)

reklama
A jak Wy tego grzybka wyczuwacie ?
Bo ja też się martwiłam,że coś mnie dopadło ( mam mega wielkie ilości dziwnego śluzu) ale na wizycie ginka nie potwierdziła moich obaw

Maria głowa do góry, będzie ok

Atomówka u mnie było tak, że mnie wszystko tam swędziało, i najlepiej bym wydrapała tego grzybka. Śluz nie pamietam jaki mialam wtedy. Bo póki co w ciąży jeszcze nie złapałam.i mam nadzieję że tak zostanie.

To ja też hurtowo:
Maruiusia, Lina, Anula, Kasiulka, nusia - super, że wszystko w porządku
Mata współczuję tego grzybka, mógłby już się odczepić
Bozienka wypoczywaj
gagucha powodzenia w czasie badań
Maria w takim szpitalu to bym poleżała… ale cena powalająca,
mam nadzieję że z Dzieckiem będzie dobrze, diagnostyka teraz jest na tyle rozwinięta, że można od razu po urodzeniu reagować; bądź dobrej myśli…
Manta mnie czas płynie coraz szybciej i jestem przerażona
Tunia cieszę się, że Twoje wyniki tarczycowe ok
Monika no całkiem spore Maleństwo Miska u Ciebie też
Współczuję grzybków
Ola powodzenia na wizycie
Moja kolejna wizyta 3 stycznia… zobaczymy czy się cukrownica potwierdzi

witam
następna wizyta 10 stycznia
no to super!

Mam wyniki tarczycy i wszystko jest ok:-)
fantastycznie:tak:

No u mnie juz złe wiesci - byłam dziś na echo serca płodu i wyszło źle, na 90% czeka nas jedna bądz kilka operacji serca po porodzie - ale to sie okaze po porodzie czy daje rade sama zyc czy nie. ogolnie cos jest z zastawka.
przykro mi,mam nadzieję że może jednak to nie będzie tak jak przewidywuja teraz

Myślałam ze padnę jak lekarz powiedział wagę moje małe maleństwo waży 1570g.Niektóre wymiary ma na 31 i 32 tydzień.A jak wpycha mi się pod prawe żebro to nogami a koło pępka wypycha tyłek.Główka jak zwykle w dole.Wody ok cała reszta też:-)
no radzi sobie dzidzia :tak:...ale ta wage tez z przymruzeniem oka trzeba brac troche prawda:tak:?

Maria przykro mi.. ale najważniejsze, że wiadomo na co zwrócic uwagę, a moze do porodu sytuacja sie poprawi? Na pewno lekko nie będzie, ale dacie radę :tak:

Ewstra ja biorę witaminy+kapsułki z dha i się nawet gina dopytywałam, czy w tym czasie mam tez brać tran i kazał wg zaleceń brać 3 razy dzeinnie tran nawet jak w tym czasie dha łykam :tak:

niezłe wielkoludki się nam szykują ;-) gratuluje udanych wizyt!

co do mojego grzybka... gin już też traci nadzieje, że do porodu się wyleczymy, co by nie było hoduję go sobie od 2 miesiąca ciąży z 1-2 tyg. przerwy po leczeniu...

ja swojego grzybka choduje od poczatku ciazy, teraz dostalam jakies tabletki na 15 dni wybralam je juz obecnie co 2-3 dzien mam brac dopochwowo vitamine c aby zakwasic tam srodowisko i lekarz polecil do podmywania sie Pliva fem poki co jest ok i uplawow nawet nie mam :) zobaczymy na jak dlugo to bedzie

co do muchomora jak to vill nazwala - to u mnie jest sprawa skomplikowana bo mam sluz taki ala czop sluzowy z tym ze raz jest prezroczysty raz jest taki zółtawy - robilam wymaz i nic takiego nie pokazal ale ten wymaz obojemowal czesc baterii i grzybow wiec byc moze mam za szyjka jakiegos grzyba ktory sie uaktywnia co jakis czas - no i mam lek i mam nadzieje ze ostani przed porodem bo w sumie porod cc wiec grzyb moze byc - jak bede miala polog to moze sie sama macica wyczysci i z tego jak nie to wtedy jeszce raz wymaz dokladniejsyz i znow jakies leki tym razem cos mocniejszego i tyle .

caly czas mysle o serduszku naszym forumowym kochanym mam nadzieje ze do porodu sie wszytsko wyklaruje i bedzie zdrowe ;]

reklama
my wczoraj byliśmy na usg, 1550 g obywatelki urosło:) wymiary zgodne z wiekiem ciąży +/- 3 dni, generalnie wszystko w porządku:)

Maria, pomyśl, jak dobrze teraz jest, ze można wszelkie wady wykryć już w ciąży i od razu reagować, a nie jak kilkanaście lat temu.... uszy do góry, na pewno lekarze mieli podobne przypadki do Twojego, więc wiedzą jak działać.

Do góry