reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

dawałam już tą rozpiskę w innym wątku, ale tu może tez się przydać
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)

40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)
ten 10 centyl to sredniaczek ? w sensie srednia waga, 50 to taki spaslaczek a 90 ? dobrze myse ?

pytam sie bo moj syn mial w 3o prawie 2 kilo wiec byl wielgachny jk na dziecko w tym czasie- weldug lekarzy z patologi noworodka i ginow ze spzitala

reklama
Mamicurina + smieje sie z tych maxi cosi bo w koncu to teraz numer jeden cenowo i z powodu mody - wiec mysle ze jest to pewien wyznacznik dobrobytu.

No u mnie juz złe wiesci - byłam dziś na echo serca płodu i wyszło źle, na 90% czeka nas jedna bądz kilka operacji serca po porodzie - ale to sie okaze po porodzie czy daje rade sama zyc czy nie. ogolnie cos jest z zastawka.

Myślałam ze padnę jak lekarz powiedział wagę moje małe maleństwo waży 1570g.Niektóre wymiary ma na 31 i 32 tydzień.A jak wpycha mi się pod prawe żebro to nogami a koło pępka wypycha tyłek.Główka jak zwykle w dole.Wody ok cała reszta też:-)
Tunia - dobre wyniki z tarczycy to bardzo dobra wiadomość:-)
Maria- najważniejsze że lekarze wiedzą i będą kontrolować trzymam kciuki żeby było z malutką wszystko dobrze .

Ostatnia edycja:
Mamicurina + smieje sie z tych maxi cosi bo w koncu to teraz numer jeden cenowo i z powodu mody - wiec mysle ze jest to pewien wyznacznik dobrobytu.

No u mnie juz złe wiesci - byłam dziś na echo serca płodu i wyszło źle, na 90% czeka nas jedna bądz kilka operacji serca po porodzie - ale to sie okaze po porodzie czy daje rade sama zyc czy nie. ogolnie cos jest z zastawka.
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

to mnie zabilas?!

lekarz jest pewny na wczesniejszych wizytach wszytsko bylo ok i teraz nie??

Maria bardzo mi przykro ale trzeba być dobrej myśli, często zdarzają się takie pomyłki a po porodzie nie ma śladu żeby maluszek był chory i wszystko jest tak jak nalezy! Glowa do góry, musi być dobrze!

Tunia a skierowanie na tarczyce miałaś od gina czy robiłaś prywatnie? mi własnie znajoma ostatnio mówiła żebym sobie poszła prywatnie na zbadanie tarczycy bo lekarze podobno nie dają skierowan na to.

Ostatnia edycja:
tunia dobrze, że tarczyca w porządku - mi ciotka M doradzała zrobić to badanie, że niby ostatnio wiele ciężarnych ma z tym problemy, ale jakoś się nie kwapię do latania prywatnie, a gin najwyraźniej nie widzi powodu ich robić, więc temat bez echa.

monika no duże Twoje szczęście :tak: Za chwilę wszystkie zaczniemy pewnie podobne wyniki prezentować ;-)

Maria to przykre, że już na starcie pojawią się problemy (choć ja tam uważam że nigdy nic nie jest do końca przesądzone), ale nie ma problemów, których nie można by pokonać - kuzynka M urodziła dziecko bez przegrody sercowej. Ich pierwszy rok nie należał do łatwych (mała nie mogła się nawet rozpłakać, bo momentalnie się dusiła z wysiłku), ale dziś ma już ponad rok i wszystko jest dobrze (oczywiście nie obyło się bez operacji). Twoja corka na pewno też okaze się silną kobietą i da radę.

reklama
witam

ja dzisiaj byłam na wizycie u gin
mały rośnie zdrowo wszystko jest w porządku,mama tylko za mocno przybiera na wadze,ale co zrobić taka już jestem
dostałam żelazo bo hemoglobina spadła i dodatkowo magnez i przepisała mi nospę bo brzuszek mi twardnieje
mały waży teraz 1460 g więc tak w sam raz
następna wizyta 10 stycznia

Do góry