reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
moniczka po luteinie normalne ze sa uplawy wodniste tez tak mialam jak bralam tylko nieluteine ale tez dowcipne to mnie lekarz poinformowal ze moze takie cos byc
namorate napewno bedzie wsyztsko dobrze niestresuj sie poluz sie zjedz cos co lubisz i mala powinna sie ruszac :)

monila- po lutce i innych lekach dowcipnych zawsze sie wiecej wydziela, nawet sie wydziela w czasie nie brania lekow ale jak sa uplawy duza czesc z nas ma pewnie jakis pare kropli sluzu na bieliźnie, tu raczje choiiz o to ze wkladke szło wykrecac u bozienki bo tyle wod bylo -albo sie myle.i raczej sa przezroczyste a uplawy po lekowe sa zawsze z leku .

Ja mam raz dwa razy na dzien jak pisalam z 3-4 krople sluzu i tez panikuje po pol godzinie jak ide sprawdzic to juz jest suche i widac ze to uplawy bo sie robi biale jak zaschnie - wkladek nie moge uzywac bo mam zaraz odparzenia ;/ nawte jak je zmieniac co 30 minut, wiec ja sie mecze z wygotowywaniem bielizny wiec moje slipy przezywaja u mnie najwyzej 2 miesiace;p

kasiurek hehe ja niemoge uzywac zadnych innych jak discrit na wszytskie inne mam uczulenie wiec pozostaja tyle te a jednym czasem tez niemoglam uzywac wkladek wtedy niewiedzialam ze mam uczulenie ;)

inamorate trzymam kciuki za serduszko

Bozienka
discrity są super :-)

Ja też mam upławy wodnistę , kiedyś wam pisałam że podejrzewam wody , ale lekarka stwierdziła że wszystko
ok :tak:

wlasnie ciezko jest odruznic czasami uplawy od wod ja juz wiem gdyby bylo za duzo lb za czesto momentalnie do szpitala jade niech sprawdzaja zwlaszzca ze mi sie juz saczyly.mini wiem wiem teraz juz wiem :)

Czesc, chyba jestem pierwsza po usg w 3 trymetrze....czy atan juz miala??

juz chcialam nie isc, bo kasa....kasa....kasa cholerna, ale teraz nie zaluje, te 190 zl nie majtek, a lekarz super, bardzo skrupulatny, bynajmniej takie sprawial wrazenie...

w kazdym badz razie wykryl nam ubytek w przegrodzie serca malego i baaaaardzo dlugo to serce pozniej ogladal i przelaczal na 3 d i 4d, robil jakies przekroje itd....
no wiec, ja juz sie zestresowalam na maxa, ale powiedzial, ze okolo 10% dzieciaczkow sie z tym rodzi, a teraz mamy takie fajne czasy, ze wlasnie juz na etapie takich wlasnie badan jestesmy w stanie to wykryc, wiec zaraz po urodzeniu beda o tym wiedzieli neonatolodzy.

syn niezmiennie.....jaja jak dzwony tez niezmiennie, tylko ten siurek taki maly i do tego wielki nos....to wszystko ma raczej po ojcu ;-):-D

reszta; nereczki, konczyny, mozg, no brzucho ogolnie, glowka, twarzyczka- nie stwierdzono anomalii :-)

szyjka dluga, zamknieta, wod plodowych- idealnie:-)
waga mlodego- 1486 g co mnie baaaardzo cieszy :-) chyba bedzie byczysko, tez po ojcu:-)
(moja Jula drobnica- w 36 tc miala tylko 2000 g, a ten w 29 tc juz blisko 1,5 kg:-))

nooo i teraz kiepskie wiesci odnosnie mnie samej; chyba jednak przewrazliwienie mojego gina nie jest bezpodstawne; doktor na polowkowym stwierdzil to nieszczesne łozysko umiejscowione na przedniej scianie i bliznie, ten potwierdzil i niestety tez potwierdzil, ze dla dzidziusia zagrozenia zadnego raczej nie ma przy cieciu, ale dla mnie...no coz...komplikacje moga byc, ale dobrze, ze wiemy o tym i lekarze beda na to przygotowani.

to tyle, tak po krotce, bo moglabym dlugo pisac o tym badaniu, ktore trwalo cos ponad 45 min.

aha...ta dziurka w przegrodzie najpewniej spowodowane jest moimi infekcjami jakie przechodzilam w ciazy :-(

reklama
ajako dobrze że s serduszkiem to nic poważnego , dobrze że wiecie i w razie czego lekarze odpowiednio się zajmą od narodzin :tak:
A Ty nastawiona jesteś na cesarkę ?? przodujące łożysko chyba jest wskazaniem ..

Do góry