reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Bozienka - damy rade :-) Ty masz lepiej bo 2 tygodnie masz starszą ciąze wiec ja nie pozwolę sobie wyjąc do 1 marca pessera.Mam nadzieje że pomoże ale 5 kg maluszek mam nadzieje ze taki nie będzie zobaczę po usg jak zmierzy bo nie widzę takiego wielkiego łobuza urodzić naturalnie a nie chce cesarki:-(

monika 5 kg ?? troche duzo jak na urodzenie naturalne moze niebedzie asz tak zle :) ja tez chce rodzic naturalnie ciekawe czy mi sie uda :) mysle ze napewno i oby do lutego :) a ciaza starsza z usg tylko wiec teoretycznie termin mam na 24.02 (z statniego usg) wiec ta ruznica sie zmiejsza,plucka mamy juz rozwiniete dali naweszelki wypadek zaszczyk i kroplowke na rozwiniecie pluc jak ostatnio lezalam ale i tak chce jak najdluzej dotrzymac zeby mala byla zdrowa i silna :) a juz sie niemoge doczekac 19 ide wtedy na kontrole zobaczymy co mi powie

Ja po wizycie pesser trzyma lekarz po wielkości macicy mówi ze maluch bardzo duży już jest.Wyniki super oprócz hemoglobiny bardzo słaba a łykam przecież.Przytyłam 2 kg przez 3 tygodnie.I maluch w poczekalni z nudów wpychał się pod zebro prawe i od razu po odbycie kopał.W środę idę po zwolnienie i ma mi ustalić termin usg.Lekarz do mnie mówi żebym do 15 lutego donosiła i będzie dobrze :szok:I śmieje się i mówi zero rąbania choinek:-D:-Di każe powolutku chodzić.A ja się nastawiałam na początek marca nie wcześniej :szok:
o kurcze 15 luty :-D

ja tak ogolnie powiem, ze bardzo bardzo sie ciesze,ze wszystko oki u was dziewczyny :) i mysle ze tak przynajmniej do polowy lutego zadna z nas rodzic nie bedzie !!! musimy sie trzymac :-D

Glukoza zaliczona :-) Słodka, owszem, ale zdzierżyłam. Grzecznie posiedziałam z książką, poduszki nie wzięłam i troszkę mi się o niej marzyło; czytanie z początku jakoś mi nie wchodziło - za bardzo byłam rozkojarzona, ale potem już było ok. Dziecię szalało standardowo - ja tam wielkiej różnicy w szaleństwie nie czułam. Podobnie jak głodu - dopóki nie wyszłam z laboratorium :dry:. Na deserek ból głowy, ale jest okej.

monika dobrze, że u Ciebie wszystko dobrze. A 5 kg SN tez można ponoć urodzić - przynajmniej tak mi opowiadała ostatnio położna. No, ale miejmy nadzieję, że Twój chłopak jednak aż tak nie urośnie ;-)

Ja mojego kacpra urodziłam 4 kg SN a potem mnie prawie godzinę szyli tyle szwów miałam i przez 2 tygodnie prawie siedzieć nie mogłam i paprało się.wiec mam nadzieje że lekarz się myli i będzie z 4 kg nie więcej :-)A a15 mam pod koniec lutego egzaminy wiec maluszek musi siedzieć do 1 marca.
Bozienka a jak z wodami u Ciebie ok już??Jak pisałaś kiedyś ze bardzo mała czujesz jak sie rusza to ja małego też tak jak się przekręca wszystko i zaczęłam sie martwić ze mam mało wód

reklama
monika od ostatniej wizyty sie niezmienilo nic ale mala czuje caly czas :) dzisiaj od 5 rano daje popalic mamusi :) 19 ide na wizyte to sie wszytsko okaze ale jak narazie wyciekow naszczescie niema ale za to pojawily sie bole :( tak mi dziwnie napiera wszystko na szyjke :(

Do góry