Ewstra
Fanka BB :)
bozienka- ciesze sie ze wszystko dobrze
mini trzymam kciuki
mini trzymam kciuki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Co do mojej wizyty.....
Rano tata mnie tak zdenerwował że u położnej mi wyszło ciśnienie 140/100 przy mojej normie 110/60. Między innymi w związku z tym mam za tydzień KTG
Ponadto położna się mnie pyta czy pracuje i czy mam zamiar pracowac do końca ciązy. Na co ja ej mówie że do końca ale roku to myśle pracowac a nie do końca ciązy. To mi kobieta powiedziała żebym zaczęło mocno narzekac że mnie coś boli bo inaczej nie mam co liczyc na zawolnienie bo ten lekarz nie daje. Więc się pytam czy według niego mam chodzic do pracy do końca i czekac aż w robocie urodze między jednym a drygiem pacjentem?? Stwierdziła że daje ok. tygodnia przed terminem max dwa tygodnie wiec żebym zaczęła narzekac…
No to wlazłam do tego gabinetu i od progu: Panie doktorze hemoroidy mi wyszły dokuczają mi. Panie doktorze infekcja mnie dopadła swędzi piecze SpaĆ nie daje. Panie doktorze nogi mi puchną po pracy. Panie doktorze plecy mnie bolą. Panie doktorze brzuch mi twardnieje. Panie doktorze męczy mnie bezsennośc…. A ten koleś siedzi niewzruszony… Jak puchną nogi to normalne, leżec na boku po pracy. Jak bolą plecy to często zmieniac pozycję. Jak pani nie może spac to niech sobie pani pokój wywietrzy przed spaniem. Na brzuch niech panie je buscopan i magnez będzie lepiej. Myślałam że go tam zagryze. Po czym zapytał się jak pracodawca dostosował moje stanowisko pracy do mojego obecnego stanu. To mu mówie że nie ma możliwości dostosowac mojego stanowiska pracy w innym sposób niż zatrudnic kogoś na zastępstwo co już zrobili. Nie jestem w pracy potrzebna. To stwierdził żebym odpoczywała.. Pytam w pracy?? Tak niech pani odpoczywa w pracy.
Wróciłam do domu z tej wizyty i taka byłam zła że odkurzyłam cały dom i pomyłam podłogi… a do pracy poszłam godzinę poźniej.
zastanawiam sie co mogę zrobic żeby dostac zwolnienie wcześniej. ?? Mam się upierac e boli mnie brzuch i mi twardnieje, a na ktg wyjdzie że nie mam żadnych skurczów?? Nie wiem co zrobic... Tymbardziej że do marca we 4 w pracy to sie wyzabijamy, bo to za dużo samic na takim małym metrażu.
Dziewczyny czy któraś z was musiała iść na echo serca?
Bo ja muszę z powodu tego że nie wiadomo czy do końca jest dobrze zbudowane serce, ale cena echa mnie przeraziła i wstępnie się wstrzymuję.