reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
bozienka - super wiadomości! a jak z wodami?

pinula - masakra jakaś! leć do kogokolwiek innego, nawet Twój rodzinny moze L4 wystawić na przeziębienie czy coś.. tylko pilnuj by na druczku była magiczna literka B
nie rozumiem czemu niektórzy twierdzą że ciąża to żaden inny stan.. Pewnie że to nie choroba, ale czasem od choroby gorsze;) wszystko boli, nogi, ręce, ciało odmawia posłuszeństwa i zachowuje się jak ono chce, a nie jak się do tego przyzwyczailiśmy. Aktywność spada prawie do zera (przynajmniej w niektórych przypadkach, gdy jest zagrożenie jakieś i nakaz oszczędzania się), co natychmiast przekłada się na siłę mięśni.. Do tego zgagi, nieprzespane noce, ból kręgosłupa, nóg, miednicy.. Są wyjątki które czują się znakomicie, ale ich też w koncu dopadają dolegliwości ciążowe + np puchnięcie nóg :)

W każdym razie ciąża to stan absolutnie piękny, jedyny w swoim rodzaju i magiczny, ale nie do końca wygodny ;) I z uwagi na to, że nosimy pod sercami nowych obywateli, powinna się nam należeć chwila odpoczynku:-)

Edit: właśnie siedzę w barze przy laboratorium szpitalnym z laptopem i.. zostało mi jeszcze 1,5 godziny. Tak tak, krzywa cukrowa się kłania... bleeeeeeeeeeeeeeee:baffled::baffled:

tunia walczę, ale jak mi się tą glukozą odbija to .....:eek::baffled::confused2: samo wypicie to pikuś tym razem. Gorzej "odczuwanie" jej smaku. Bleeeeee

Gratulacje udanych wizyt - szczególnie Tobie Bozienka - super, że wszystko idzie ku dobremu!

Pinula - nie musisz od razu zmieniać lekarza, po prostu idź w "międzyczasie" do innego - popytaj znajomych, poszukaj na forach który lekarz w Twoim mieście daje zwolnienia bez problemu i nie czekaj do następnej wizyty - chyba, że masz niedługo.
Ivi - mnie ta glukoza właśnie przeraża nie ze względu na smak, bo wiem, że nie jest to dla mnie szczególnie obrzydliwe, ale na to czekanie dwie godziny w przychodni.

Doris - polecam laptopika z dostępem do internetu:-D ja akurat pracuje, ale w międzyczasie przynajmniej z wami mogę popisać. Poprzednio pamiętam siedziałam z książką, ale po tej glukozie literki mi skakały i cięęęęzko się czytało....

Dziewczyny czy któraś z was musiała iść na echo serca?
Bo ja muszę z powodu tego że nie wiadomo czy do końca jest dobrze zbudowane serce, ale cena echa mnie przeraziła i wstępnie się wstrzymuję.

mi się wydaje, że na nfz spokojnie możesz zrobić
tunia walczę, ale jak mi się tą glukozą odbija to .....:eek::baffled::confused2: samo wypicie to pikuś tym razem. Gorzej "odczuwanie" jej smaku. Bleeeeee

współczuję glukozy - dla pocieszenia mi babeczka xle rozpuściła i grudki musiałam zjadać - bleeeeeeeeee

Bozienka gratuluje dorodnej Kornelki :-)

Pinula ktg często nie rejestruje bóli krzyżowych ;-) leżałam na patologi i kobietka miała własnie krzyzowe bóle, a ktg nawet nie drgało...
doktorek dziwny, ale widac że facet - oni przecież nie wiedza jak to jest byc w ciąży... Ty w aptece prcujesz tak? To może jeszcze trzeba powiedziec, że sezon chorobowy - chorzy przyłażą po recepty i co masz ichw masce obsługiwac, żeby sie nie zarazić? Mam andzieję, że uda Ci sie dostac szybciej to zwolnienie, co innego jakbys miała inna pracę, że możesz sie położyć czy po prostu odpocząć, kiedy potrzebujesz, a tak, przecież ciągle musisz zasuwać...

tak, najgorsze po glukozie jest odbijanie się nią, fuj
już wiem co do wyniku posiewu z moczu, wyniki są po 3-7 dniach, zależy czy coś im wyrośnie czy nie. To wyniki badania ogólnego moczu są tego samego dnia lub na następny

reklama
ivi jak tam po glukozie ??
Ja wzięłam książkę ale rzeczywiście przez pierwsze pół godziny mi literki skakały :-D
( a glukozą odbija mi się do teraz :baffled:)

Byłam też na USG - pani doktor potwierdziła dziewczynkę :-) i że powiedziała że wg niej nie powinno być zaskoczenia przy porodzie :tak:
Tylko wymiary wyszły mniejsze o tydzień a nawet o dwa - ale kazała się tym nie martwić bo wszystko jest symetryczne :sorry: No ale ja mimo wszystko troszkę się martwię - zobaczymy na następnym USG czy czy różnica się nie zmieniła ...

Do góry