reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Wróciliśmy po wizycie :)
Lenka nadal jest Lenką, 'już jej raczej nic nie urośnie' :) Zdrowa jak dzwon. Serduszko bije :) Mały z niej leniuszek podczas badania cały czas ziewała :)
Łożysko ok, ilość wód ok, szyjka macicy także ok.

Po tej wizycie jestem dużo bardziej spokojniejsza, niż po połówkowym w Anglii... Doktor wszystko pokazał, wytłumaczył, dokładanie pomierzył. Polecił szkołę rodzenia.
Jutro rano jadę na badania i 75 glukozy mnie czeka :) Może podołam :D
Nic tylko się cieszyć :)

Jutro wstawię zdjęcia naszej księżniczki :)

Tak odnośnie panikowania, to powiem Wam, że ja tu w Stanach nawet nie widzę swoich wyników badań. Bezpośrednio z laboratorium one są przesyłane do lekarza i lekarz mi mówi, co i jak. Także nawet nie wiem, jakie te wyniki mam, poza tym, że są dobre.
Oczywiście jakbym chciała, to mogłabym też je dostawać, ale stwierdziłam, że na co mi to, jak i tak większość tych skrótów i liczb niewiele mi powie.

olavip ciesz się, że ok.; ja też się martwiłam, że coś tam mi pospadało i niby poniżej normy nawet jak dla kobiet w ciąży (oczywiście sprawdziłam to w necie), a jak zapytałam lekarza to Mo powiedział, że jest ok., a jak będzie faktycznie poniżej normy to mi powie i zaleci suplementację – więc bez paniki
Maruusia super wiadomości – Lenka pozostała Lenką :-D smacznego drina życzę jutro
nie ma to jak w PL iść do lekarza :tak:

ja po usg ,dzidzia dokladnie zmierzona urosla od ostatniego razu:) nic nie uroslo miedzy nozkami ,dzidzia byla mega leniwa nie chiala pokazac buzki , za to pieknie widac bylo kregoslup, aby dokladnie zbadac dzidzie zrobil mi badanie dowcipne az bylam w szoku.Wiec zdjec pieknych nie mam, na nagraniu tez malo widac.No ale dobrze ze z dzidzia wszystko dobrze i to bedzie moje ostanie usg- teraz pozostaje czekac na przyjscie na swiat

cieszę się z dzisiejszych dobrych wieści jakie przyniosłyście po wizytach :-)
gratuluje zdrowych maluszków :tak:

a co do badań to ja tylko na początku ciąży chyba 2 pierwsze wyniki miałam wg norm idealne, kolejne późniejsze już miały jakieś tam spadku, wzrosty, ale jeśli wartości bardzo ni są przekroczone to nie ma się czym martwić :happy2:

ja dzis po badaniach krwi i glukozy, póki co nie ma powodów do niepokoju, tylko żelazo za nisko mi wyszło, ale pozostałe parametry ok. Glukoza na czczo 93, po 50 g. 112, mam za dwa trzy tygodnie zrobić 75 g, szyjka się nie skróciła, ale nadal polegiwanie i odpoczynek wskazane, więc póki co w normie;)

reklama
Do góry