reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

juz niedługo, bo po 28.11 trzeba iść ta glukoze wypić... a fuj:)
Mila Pani przez telefon poinformowała , że za jednym zamachem pobierze krew i do glukozy i do morfologii i do odczynu Coombsa (ja mam rh-, mój Pan jest plusik)...
Po porodzie zastrzyk, a żeby to druga dzidzia w razie "wu" się ze mną nie "sprzeczała" :)
żebym cytrynki nie zapomniała tak jak Pani radzila z lab.

reklama
tam suwaczkami nie ma co się pzrejmować - mó suwaczek też mówi 400 g, a na usg wyszło juz 617g - te suwaczki to taka statystyka ogolna, podobnie jak w książkach, ulotkach i tp. Ale też waga urodzeniowa jest różna (jak i my oraz kg, które nam przybywają), bo od 2500 do nawet 5100 (też rodzone SN :szok:). Więc suwaczki niech bedą elementem dekoracyjnym, które ułatwiają nam to wielkie odliczanie ;-)

ja mam dziś wizytę o 16:15 ciekawe co gin powie o moich złych wynikach..... wrrrr już się boję... i od pt znowu mnie coś tam swędzi więc pewnie znowu jakieś zakażenie albo co:baffled:

ola trzymam kciuki, bedzie dobrze zobaczysz:-)
Maruusia Ty tez chyba dzisiaj masz wizyte wiec tez trzymam kciuki:-)jak ktos jeszcze ma to tez trzymam:-D

Jestem juz po glukozie ble ale da sie wypic:)Prawie zakwitlam w przychodni -podjechalam na 7:20 bylo juz troche ludzi zazwyczaj starsze babcie i dziadkowie, otworzyly sie drzwi i jakas pani wskoczyla to nic ze na drzwiach kartka drukowanymi literami ze na glikemie, kobety w ciazy i z dzieckiem bez kolejki.Powiedzialam ze ja na glukoze i grzwi sie zamknely ale za mna slysze krzyk pani , ktora mowi sory ale ja tez jestem w ciazy, spojrzalam zrobilo mi sie glupio i mowie ze nie widzialam bo nic nie widac bylo_Otwieraja sie drzwi a tam slysze pani w ciazy na glukoze- tamta siedzi i nic pytam sie jej pani w ciazy jest przeciez tak ale nie na glukoze naburmuszona -takie to mialam przezycie w przychodni odwyklam troszke od tych szopek.

Ewstra ja co wizyta mam jakas szopke:-)No ale zrobisz tacy ludzie nic nie poradzisz najpierw sie nie odzywaja a pozniej maja pretensje ze ona tez w ciazy, tego nie zmieniesz:-)

No ja tez sie tego krzyku boję - bo pod laboratorium pewnie też bedzie całe seniorostwo (jak zwykle), a jak człowiek się upomni to zaraz będzie że taka młoda, a sie pcha bez kolejki (jak mam kurtkę to też by nikt nie zgadła, że w ciąży jestem).
Jak bylam na tym usg, to też większość starszych babek - czwarta w kolejce byłam - wszystkie wiedziały, że ciężarna jestem, ale jakoś żadna się nie kwapiła, żebym poza kolejnością weszła, a samej mi sie upomnieć jakoś głupio było (stwierdziłam,że jako czwarta mogę poczekać) i dopiero lekarz poprosił mnie poza kolejnością, bo byłam jedyna ciężarną na ten dzień.

Zobaczymy jak to będzie...
Powodzenia na dzisiejszych wizytach, kogo tam jeszcze czekają.

U nas w przychodni ciężarne nie mają pierwszeństwa ... mają je za to ludzie z na badaniach okresowych :baffled:
a jak na złość do naszej przychodni przychodzi strasznie dużo takich osób .. Ostatnio żeby oddać krew ( na czczo ) czekałam godzinę :wściekła/y:

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

reklama
Do góry